3 nesil aynı mekanda…

Dedeler, oğullar bırakıyor, torunlar sahneye çıkıyor..

admin
admin
16 Ocak 2022 Pazar 10:08
3 nesil aynı mekanda…

Vedat REFAYELİ

Erzurum barları ölmedi, yaşıyor.

Selahattin Öğdüm’ün dernek başkanlığına gelmesinden sonra halk oyunlarının yaygınlaştığı Erzurum’da özellikle hafta sonları aynı pistte hem dedeleri hem de torunlarını görmek mümkün.

3 nesili de biraraya getiren Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği, görevli halk oyunları hocaları sayesinde hem dedeler hem de oğulları ve torunları bar tutuyor, Erzurum barlarının yaşatılmasını sağlıyor.

Aralarında Hakkı Kasil, Hamit Yavuzer gibi milli eski barcıların da zaman zaman bar tuttuğu dernek binasında sonra oğulları sahneye, daha sona da torunları çıkıyor.

7’den 70’e bar tutan dadaşlara sahne olan pistte Erzurum’a ait yöresel bütün oyunlar sahneye konulurken, ister istemez izleyen herkes de barların yaşatılıyor olmasından dolayı hem mutlu oluyor hem de gurur duyuyorlar..

Dedeler ve oğulları burada paslarını silerken torunları de kısa sürede öğrenecek olmanın tatlı heyecanını yaşıyorlar.

Bu arada, derneğin genel kurulu da önümüzde ki hafta gerçekleşecek.

Öğdüm’ün yeniden aday olacağı sanılan kongrede yönetime eski ve yeni barcılardan oluşan bir ekibin gelmesi bekleniyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.