15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da Anadolu Ajansı ile çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla düzenlenen serginin açılışını yaptı.

admin
admin
12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:43
15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin "Cenabıhak bize bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Şunu dost da düşman da bilsin. Kim bizim vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza, ezanımıza el uzatmaya kalkışırsa, buna canımız pahasına müsaade etmeyiz." dedi.

Bakan Akdağ, Anadolu Ajansı (AA), Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile çeşitli basın kuruluşlarının iş birliğinde, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda hazırlanan "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi"nin açılışına katıldı.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un birinci yılının yaklaşması sebebiyle ülke genelinde düzenlenen etkinliklere işaret ederek, "Bugün Türkiye'de her şehirde ve her beldede 15 Temmuz'u hatırlamak, sonraki nesillere aktarabilmek ve anlatabilmek için toplantılar düzenlenip bir araya gelindi. Şehit kabirleri ve aileleri ziyaret edildi, gazilerin evlerine gidildi. 15 Temmuz Milli İrade Destanı'nı yansıtmak üzere açılan bu fotoğraf sergisi bahsettiğimiz maksada elbette güzel şekilde hizmet eder." ifadesini kullandı.

"KAHRAMANLIĞIN VE FEDAKARLIĞIN HİÇ EKSİLMEDEN SÜRDÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Akdağ, Erzurum'da vatandaşlarla buluşunca 15 Temmuz gecesini hatırladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü.

"O gece bir şeyi fark ettim. O gece Erzurum'da 93 Harbindeki Nene Hatunların ruhunun yaşadığını fark ettim, Erzurum ve tüm Türkiye'de Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlığın ve fedakarlığın hiç eksilmeden sürdürüldüğünü gördüm. Bunun için Rab'bime şükrediyorum. Elbette millet olarak hain bir darbe girişiminin, FETÖ'nün darbe girişiminin karşısında durduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, göz bebeğimiz Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımız Binali Yıldırım ve sayın Devlet Bahçeli hepsi buna çok bir biçimde tavırlarını gösterdiler."

Milletin her ferdiyle darbe karşıtı tavrı gösterdiğini vurgulayan Akdağ, aziz Türk milletinin 15 Temmuz'da neden büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdiğine işaret etti.

Akdağ, şehit kabirlerini ve ailelerini ziyaret esnasında 249 şehidin ailelerinin de seçilmiş olduğunu hissettiğini belirterek, "Evet o gece belki hepimiz şehadete hazırdık ama Cenabıhak o ailelere bunu nasip etti." dedi.

15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmayacağını ve unutturulmayacağına işaret eden Akdağ, "Cenabıhak bize bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Şunu dost da düşman da bilsin. Kim bizim vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza, ezanımıza el uzatmaya kalkışırsa buna canımız pahasına müsaade etmeyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdağ, protokoldekilerle kurdele keserek, serginin açılışını yaptı.

Açılışa, Akdağ'ın yanı sıra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve Mustafa Ilıcalı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile vatandaşlar katıldı.

SERGİ, 16 TEMMUZ'A KADAR GEZİLEBİLECEK

16 Temmuz'a kadar gezilebilecek sergide, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan ve 80'i Anadolu Ajansı, 40'ı da Erzurum'daki çeşitli yerel basın kuruluşu çalışanlarınca çekilen 120 fotoğraf yer alıyor.

Akdağ ve protokoldekiler serginin ardından, kentin Aziziye ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi'ne geçerek, bir süre önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerce iş makinelerini taşıyan konvoya düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden operatör Harun İbişoğlu'nun ailesine taziyelerini iletti.

Ziyarette, Bakan Akdağ, şehidin babası Mahmut ve kardeşi Yunus İbişoğlu ile bir süre sohbet etti.

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2017 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.