10. ULUSLARARASI KAR FİLM FESTİVALİ SONE ERDİ

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kar Film Festivali düzenlenen gala gecesi ile sona erdi.

01 Nisan 2014 Salı 08:21
10. ULUSLARARASI KAR FİLM FESTİVALİ SONE ERDİ
Festivalin kapanış konuşmalarını, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin yaptı.

“Sürgün İnek” Film ekibinden Vildan Atasever, Tolga Güleç, Mine Teber, Serkan Öztürk, Ayhan Özen ve Fırat Paşayiğit de sinemanın ve oyunculuğun detayları hakkında güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Festivalde, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olup sektörde çalışan; Özgür Çakır, İbrahim Kaya, Suat Ergin ve Ömer Terzi öğrencilerle bir araya gelip öğrencilerin sektör ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı.

Daha sonra Kar Film Festivalinin onur konukları olarak Yeşilçam’ın usta oyuncusu Selda Alkor ile tiyatro ve sinema oyuncusu Nihal Menzil öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından konuklara plaket verildi. Plaket töreninin ardından Gerilla Film Yapım Yönetmeni ve Araştırma Görevlisi Hakan Ün’ün “Ekmeğim” adlı sinema filmi misafirlere izletildi. Programın son bölümünde ise Hababam Sınıfının sevilen oyuncusu Ahmet Arıman öğrencilerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı.

Festival düzenlenen gala gecesi ile son buldu.

Festivalde ödüle layık görülen eserler ise şöyle oluştu:

"Kurgusal: 1. Ayrılık - Ümit Tayam, 2. 4 Yapraklı Yonca - Hakan Berber, 3. Mama- Ahmet Bikiç

Deneysel; 1. Hafi - Vedat Coşkun, 2. Natürmorg - Bilgi Diren Güneş, 3. Puset - Mine Sarahan

Belgesel; Elazığ Fırat Üniversitesi`nden 1. Kardeşlik Uykusu - Savaş Keskin, 2. Zen - Özer Kesemen, 3. Zarok- Muhamet Beyazdağ.

Animasyon; 1. Kafa - Koray Sevindi, 2. Toplu Ulaşın - Elif Sevda Demircan, 3. Evrim- Arınç Arısoy."

Editör

Son Güncelleme: 01.04.2014 08:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.