Yakın tarihlerde bir yerde okumuştum. Almanya'nın ilk Başbakanı Wily Brand diğer politikacılar gibi sadece sayılan biri değil, sevilen bir politikacıymış. Başbakan iken söylediklerinden çok, Başbakanlığı bıraktıktan sonra anlattıkları çok daha önemliymiş. Tane tane konuşması ile de tanınan ve 4 dil bildiği belirtilen Brand, her Alman tarafından büyük bir dikkatle dinlenirmiş. 150 yıllık Sosyal demokratlara tarihinin en büyük zaferini kazandıran Brand'ın Başbakanlığı bıraktıktan sonra konuşmalarının Almanya'nın tarihini de değiştirdiği ifade ediliyordu.
***
Sanırım bu sıralar Erzurum'da herkesin de şimdi konuşmasına daha dikkat kesilecek birisi oldu! O da Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Küçükler! 30 Mart tarihinde görevini Mehmet Sekmen'e devreden Küçükler'in gelişen olaylar ile ilgili ne konuşacağı herhalde sadece beni değil, her Erzurumluyu da meraklandırıyordur. Ve inanıyorum ki Ahmet Küçükler konuşursa, herkes işini gücünü bırakır o an ona odaklanır. Ve galiba görevdeyken çok da konuşmasına dikkat kesilmeyen Küçükler, bu defa daha çok dikkate alınacak, hangi konuda ne dediğine bakılacak.
***
Gerçekten de öyle değil mi? Mesela aylardır devam eden şu Karadayı-Büyükşehir meselesinde onca kez ismi de sıklıkla geçtiği halde henüz bir şey konuştuğunu işitmediğimiz Küçükler bir şey diyecekse kulak kabartmaz mıyız? Merak etmez miyiz, hemen hemen herkes bir şeyler konuştuğu halde bu meselede Küçükler ne diyor, ne düşünüyor diye? Başta ruhsat ve Kentsel Dönüşüm konusu olmak üzere çoğu konuda artık topa girmesi, konuşması gerekmiyor mu? Kendi şahsıyla birlikte, konut için para yatıran ve binlerce aileyi de yakından ilgilendiren böylesine hassas bir konuda Küçükler'in en küçük bir kelimesi dahi 'büyük iş' değil midir bizim için? Hele hele, bir türlü bulup konuşturmayı aklının ucundan dahi geçirmeyen bizim 'basın' için! Ayrıca şu ana kadar bu konuda bir açıklama yapmamış olması da en azından beni meraklandırırken, hakkında zaman zaman Erzurum'dan ayrılacak söylentileri de çıkan sevgili eski başkanın bundan sonrası ile ilgili ne düşündüğü de bir başka merak konum oldu! Ne de olsa eski başkanımız, merakımız da doğal bir şey olsa gerek.
***
Sadece 'O'nu kana verdi' denilen Karadayı mevzusu mu? Elbette hayır! Mesela Sekmen tarafından şu sil baştan gerçekleşen idari yapılanma, başta Kongre Caddesi olmak üzere bazı cadde ve sokaklardaki kamuoyunu memnun eden yeni düzenlemeler konusunda da Küçükler'in ne diyeceğini çok ama çok merak edenlerden olduğumu belirtmek isterim! Niye susar onu da anlamış değilim. Sus, sus nereye kadar, onu da merak etmiyor değilim. Gönlünden Milletvekili olmak da geçen Küçükler'in suskunluğunu belki buna bağlayabiliriz ama bunu bir sebep görmüyorum. Yok, yok. Son söz, onca bilgi kirliliğinin olduğu bir ortamda Küçükler'in konuşması ve onun da dinlenmesi çok ama çok iyi olacak!
 
NOT : İlk maçta evinde Ayvalık'a yenilen BB Erzurumspor, Kayseri deplasmanında nihayet 3 puanla tanıştı ve kızgın taraftarlarıyla sanırım yeniden barıştı. Hem de sahada uzun süre 10 kişi kalmasına rağmen rakibini yenmeyi başaran Erzurum takımı, bunun tesadüf olmadığını göstermek için seyircisiz de olsa bu hafta evnde rakibini yenmek gibi bir mecburiyet ile karşı karşıya kaldı!  Bu galibiyetten ötürü teknik heyet başta olmak üzere tüm oyuncuları tebrik ederim..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.