Koronavirüsler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesi olduğunu artık dünyada bilmeyen kalmadı.

Ecikten bücükten herkes öğrendi

Çok duyarlı davranan, Devlet yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum

Bu süreci çok iyi organize ettiler

Ben yaklaşık 26 yıldır dezenfeksiyon, ilaçlama sektörde olmam münasebeti ile biraz öze eleştiride bulunmak istiyorum.

İlk olarak bu süreçte her önüne gelen dezenfektan uygulamak için sahaya indi, ne yaptıkları bile belli değil,

Basından gördüğümüz kadarı ile de Bazı ilaçlama firmaları da Atomizer ile dezenfeksiyon yapıyor mazot atan bir ataomizer ile dezenfeksiyon yapılmayacağını bilmiyorlar.

Sırt atamizeri ile yapılan dezenfeksiyonda, İstanbul da iki zehirlenme vakası oldu dezenfeksiyon yaptıracak olan her kes bu hususta duyarlı olmaya yapan kişilerinde daha dikkat li olmaya davet ediyorum.

En büyük sorun ise her kesin günlük olarak tüketmiş olduğu fırınlardan almış olduğumuz EKMEK lerde bu süreçte belediyeler ve sağlık il müdürlüğü fırınları ve fırında çalışanları ne kadar denetleme yapıyor.

Fırında çalışanlarda maske, eldiven ve bone takıyor mu?

Bakkal manav vs ekmek dolabının içerisinde satılan ve bir ekmeğe belki de onlarca kişinin çıplak eli teması ne kadar doğru!

Bana göre sürekli fırınlar ve fırında çalışanların denetlenmesi gerekiyor ama bu süreçte hiç görmedik ve bunla beraber ekmeklerin kesinlikle poşetlenmesi şart.

Korona virüsü taşıyan kişilerin fırında çalışması tamamen risk olduğu gibi birde tüketicilerin ekmeklere çıplak elle temas etmesi başlı başına büyük bir risk taşımaktadır.

Koronavirüsü ne karşı tedbir almayı her kes öğrendi ama eksik kaldığımız taraflar da çok önemli, belki de korona virüsü çıplak elle tutuğumuz ekmeklerde.

Tüm belediyeleri ve Halk sağlığı yetkililerini konu üzerinde duyarlı olamaya davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.