Çin’de ortaya çıkan Korona virüsü, adım adım yayılıyor. Dünyayı diken üstünde oturtan virüs, uzak doğu komşumuz Çin’den sonra İran’da da can almaya başladı. Söylentilere göre batıda yani Avrupa’da da tespit edildi ancak dünya gündeminden saklandığı iddiaları var. Neyse yakında çıkar ortaya, biz dönelim Doğu’ya. İran, Erzurum’a 300 kilometre, Van, Ağrı, Iğdır ve Hakkari’ye ise sıfır metre uzaklıkta. Virüs, İran’ın Türkiye sınırındaki şehirlerinde görülmeye başladı, hatta 8 can aldı. Ülkemiz teyakkuza geçti. Sınır kapıları kapatıldı. Peki ama ya kaçak yollardan gelenler..!

Dünya’nın yeni gündemi Korona virüsü. Dünyanın nüfus bakımından en büyük ülkesi Çin’inin Whan şehrinde ortaya çıkan ve tüm ülkeye yayılan virüs, İran’a sıçradı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın dediğine göre; İran’da vakıa sayısı 43, ölüm sayısı ise 8. Bugün itibariyle toplam 32 ülkede 76 bin 775 vakıa tespit edilirken, virüsten ölenlerin sayısı ise 2 bin 464. Ölenlerin 99,6’sı Çin’de. İyileşenlerin sayısı ise 19 bin. Ticaretimiz ve insan trafiğimizin en fazla olduğu kapı komşumuz İran’da virüsün can almasıyla, korkularda artmaya başladı.

İran’a açılan Ağrı Gürbulak, Van Kapıköy, Hakkari Esendere ve Iğdır Dilucu, sınır kapıları kapatıldı. Kara sınır kapılarımızda 26 uzman sağlık görevlisi, tıbbi maske, koruyucu elbise ve yeni geliştirilen yerli tanı kitleri ile konuşlanmış vaziyette. Henüz bu virüs için bir ilaç ya da engelleyici bir yöntem bulunmadı. En yaygın yöntem vücut ısısına duyarlı termal kamera. Şimdilik bu kamerayla tespit yapılıyor tüm dünyada. Daha düne kadar sınır kapılarımızın hiçbirinde bu termal kamera yoktu, nihayet bugün itibariyle kuruldu. Şimdi gelelim asıl korkunç senaryoya…

Kapı komşumuz İran’la kaçak yollardan devam eden bir ticaretimiz var. Hem insan hem de ticari mallarla ilgili alış-verişimiz var, bunu kimse inkar edemez. Her ne kadar sınır kapıları kapatılsa da bu ticaret devam edecek-ediyor. Misal Van, Ağrı, Hakkari, Iğdır hatta Erzurum’un çarşılarında İran’dan kaçak yollarla getirilen ticari ürünler yok mu? Bir de kaçak yollarla gelen göçmenler… Bu şehirler bu insanların ilk durakları değil mi? Yasal önlemler tamam ama ya yasal olmayan yollardan bu virüs ülkeye girerse..!

Demem o ki, Korona virüsü kapıyı çalıyor hatta kapıya yüklenmeye başladı bile. Yarın gözyaşı dökmemek için bugünden tezi yok tedbir almak lazım. Aksi halde, ‘’Ölüm ölüm, hırlamaya ne gerek’’ demetken başka çare kalmayacak..!

Çünkü, korona illeti kapıyı zorlamaya başladı, görüntüye bakılırsa, korona kapıdan değil bacadan girecek..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DÜZELTME 2020-02-26 11:07:42

YAZIDA ERZURUM İRAN'A 300 KM YAZILACAK YERDE YANLIŞLIKLA 900 KM YAZILMIŞ. OKURLARDAN ÖZÜR DİLİYOR VE DÜZELTİYORUZ.