Dini metinler, efsaneler, toplum aklında kalan hikayeler aslında insanlığın tarihini anlatır.

Sosyal metinler, yazılı metinler, arkeolojik bulgular, jeolojik araştırmalar insanoğluna neler hatırlatmıyor......! Neler...!

Ad, Semud, Hut, Asur, Babil, Akad, Orta Asya'daki değişimler, depremler, volkanlar, fırtınalar daha neler neler....!

Hastalıklar, Veba, Taun, Frengi, Tifo, Tifüs, kolera, İspanyol nezlesi, grip yüzünden ölen milyonlar...

Savaşlar, isyanlar, zulümler insanlığın düşmanı oldular.

Cengiz istilası, Haçlı seferleri, yüz yıl savaşları, otuz yıl savaşları Senbartelmi, Mailai, Kızılderili katliamlarının yok ettiği insanlar... Felaket... Felaket...

Birinci dünya Savaşında verilere göre 16 veya 19 milyon insan ölmüş, 20 milyondan fazla insan hastalanmış, acı, ölüm ve felaketler birbirini takip etmiş....

İkinci Dünya Savaşı yıkıcılıkta en çok insanın öldüğü savaş olmuş. 59 veya 63 Milyon insan ölmüş. Sadece Rusların kaybı 20 milyon ve ölenlerin çoğu da Türk Milletinin evladı imiş.

Vietnam Savaşı, Kore Savaşı, Güney Amerika ihtilalları hep kanlı bitmiş. Milyonlarca insan ölmüş, göç etmiş, sakat kalmış.

Irak Savaşı; ABD ve batı bombalarıyla tam bir felaket yaşanmış....! Cinayetler işlenmiş. İnsanlar yerlerinden yurtlarından edilmiş. Bebekler, analar ve daha ne acılar yaşanmış hala yaşanmakta ...

Libya'da, Suriye'de yaşananlar, bir milyondan fazla insan ölmüş, öldürülmüş, on milyon insan evsiz, barksız kalmış... Göç etmiş... Göç ettirilmiş.....!

Bütün bunlar ne adına yaptırılmış....! Cevap olarak emperyal düşünceler, insanlığı sömürme, mazlumların yok edilmesi adına....!

Şimdi bu emperyal düşünceleri ihdas edenler "Korona Virüsünü" insanlığın başına musallat ettiler.

Basın ve yayın araçlarıyla öyle bir propaganda oluşturuldu ki, dünyayı karantinaya, gönüllü hapishanelere dönüştürdüler.

Hava, kara ve deniz yolları durma noktasına getirdiler. Sınırlar kapandı, tecritler başladı. İbadet yerleri başta olmak üzere vahşi kapitalizmin ibadethanesi sayılan AVM'ler, Büyük Alış Veriş Merkezleri kapatıldı veya kapatılacak.

Kabe bile tavafa kapatılırken Umreler askıya alındı. Belki HAC da yasaklanacak. Cumaya gitmeler veya toplu ibadetler yapılmayacak....!

Evet insanlık yaman bir testten geçiyor. Yaşananlar tarihe not düşülürken yüz yıllar sonra Nuh Tufanının günümüzdeki adına Korona Tufanı diyecekler.

İşin en ilginç yanı yenilmeyiz, güçlüyüz, yakarız, yıkarız diyen ifritler, kibir abideleri perişan oldular. Olmaya da devam edecekler.....

Akdeniz'de boğulan küçük yavrumuz, Afrika da leş kargalarına av olan çocuk görüntüleri batı medeniyetinin yüz karası olacaktır. Yüz karasıdır.

Evet "insanı yaşat ki; devlet yaşasın" anlayışından uzaklaşan her toplum için bu kaçınılmaz son olacaktır.

Önümüzdeki yıllar dünyada sosyal, kültürel, ekonomik,askeri ve ahlaki değişmelere sahne olacak ve tarih "korona'dan önce, korona'dan sonraki" devir diye tarihe not düşülecektir.

NOT: 1915 yılında Erzurum Pasinler, Kayseri ve Sivas'ta kurulan aşı üretim tesisleri Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nün aşı üretim tesisleri 2004 yılında hükümetin aldığı kararla kapatıldı...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.