Daha akşamdan hazırlandığımı görünce ‘’Abbas yine yolcu herhalde!’’ dedi hafif de sert bir ses tonuyla hanım! Ama gerçekten ne zamandır Konya’ya gideyim, gideyim diyor bir türlü gidemiyordum. En son yine bir Erzurumspor maçı için gitmiştim Konya’ya ama o da neredeyse 20 yıl oldu. Erzurum’u profesyonel liglerde temsil eden BB Erzurumspor’un Konya temsilcisi Anadolu Selçukspor maçı benim için de süper bir fırsat oldu. Gazetemiz PUSULA’ya ve DOĞUTÜRK sitesine da maç yazısı yazma düşüncesi de hasıl olunca gitmek için ‘gıdır gıdır’ olduğum Konya için nihayet dün sabah harekete geçtim. 1,5 saat rötarlı kalkan Ankara uçağımızın yolcuları arasında BB Erzurumspor kafilesinin de olması benim için ayrıca güzel bir fırsat oldu. Hem bir süredir görüşmediğim dostlarımla görüşme imkanım oldu ve hem de bayağı da bir beğendiğim ama son iki haftadır form düşüklüğü gözlenen oyuncu grubuyla daha yakın olma fırsatı buldum.

***

Öncelikle şunu söyleyeyim ki BB Erzurumsporlu oyuncuların özellikle son iç sahadaki mağlubiyetten dolayı moralleri bozuk. Öyle böyle değil, bayağı bir bozuk. Kimsenin çok da ağzını bıçak açmıyor. Dilerim yaşadıkları bu moral bozukluğunun Anadolu Selçuk maçında sahaya olumsuz yansıması olmaz. En azından bu moral bozukluklarını gidermek için maçı fırsata dönüştürür bir galibiyet ile eski güzel günlerine dönerler. Ve daha havaalanında yaptığım gözleme göre de oyuncular sürekli yenmeye ve puana alışmış bir oyuncu grubu olduğu için yaşadıkları o mağlubiyeti kabullenemiyor görüntüsü veriyorlardı.

***

Teknik direktör Ahmet Yıldırım başta olmak üzere çoğusunun aklında hep son maçta yaşadıkları karelerin kaldığını gözlemlerken, özellikle o Kahramanmaraş maçında ki aleyhte tezahürata çok takılmışlar. Özellikle de bunu teknik patron Yıldırım’ın ruh halinden anlamak hiç de zor değil. Sanıyorum Konya Anadolu Selçuk maçından alınacak olan bir galibiyet en çok da Ahmet Yıldırım’ın işine yarayacak! Aksi bir sonuç hoca için hiç de iyi olmayacak diye düşünmüyor değilim!

***

Aslında Erzurum Havaalanına geldiğimizde ve BB Erzurumspor kafilesi ile karşılaştığımızda çok sonradan kaynağa da düştüğümüz anlaşıldı! O dakikaya kadar tek başına bir köşede telefonla oynayan ve biri ile mesajlaşan BB Erzurumspor’un sempatik Brezilyalısı Mert Nobre’nin asık yüzü de Fırfırik sayesinde değişti. Ne zaman malzemeci Taner, Nobre’ye PUSULA ile birlikte önceki gün dağıtılan Fırfırik dergisini gösterdi, oyuncunun yüz rengi de o zaman değişti. Taner’in Nobre ile yan yana Fırfırik okuması başta Erhan Çelenk olmak üzere çevredekileri de bir hayli keyiflendirdi. Taner, uygun bir dille Fırfırik’i okuyup esprilerini Nobre’ye anlatırken onun tepkisi görülmeye değerdi. Sanki esprileri anlıyormuş gibi Nobre her sayfasında Fırfırik’e gülerken onları kenardan izleyen bizler adeta yerlere yatıyorduk. Bu arada Nobre, bir sayfada Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i görünce ‘’Baba’’ diye mırıldanması ve başkanı ne denli sevdiği dikkatlerden kaçmadı. Usta gazeteci Cem Bakırcı’ya Nobre’nin o anlarını fotoğrafladı, ona da ayrıca teşekkür ediyorum.

***

Geçen hafta cezası sebebiyle oynamayan ve maçın her dakikasında eksikliği hissedilen kaptan Mehmet Albayrak’ın da yeraldığı, başkan Ali Demirhan’ın da maç günü İstanbul’dan gelip katılacağı Anadolu Selçuk maçının havaalanı kafilesinde masör Ahmet’e yanında Nobre’nin sağlık durumunu sordum! Sorarken de ‘’Ahmet herhalde sen bilirsin, Nobre oynayabilecek durumda mı?’’ dedim. Tecrübeli masör Ahmet daha ağzını açmadan Brezilyalının cevabı kısa bir o kadar da manidardı ‘’ O bilmez, hoca bilir!’’ Görünen o ki Nobre hocadan öyle sonradan oyuna girmek değil, Konya deplasmanında direkt onbir bekliyor!

****

Konya’ya geçtiğimde ziyaret etmek ve tatmak istediğim sadece Mevlana Hazretlerinin türbesi ile etli ekmek değil, kuşkusuz görmeyi, görüşmeyi arzu ettiğim kişilerden biri Erzurumspor’un efsane oyuncularından Zafer Demir olacak. Zaman zaman telefonla görüştüğüm ve futbol hasbihalı ettiğim Zafer halen daha Konya’da alt yapı takımının teknik sorumluluğunu yapıyor, bir çok arkadaşı gibi futboldan kopmamış. Kendisiyle Cumartesi günü akşam kalacağımız otelde görüşmek için sözleştik. Sanırım Zafer’le her zamanki gibi yapıp yine Erzurum’un süper ligde olduğu o günleri bolca konuşacağız.

***

Bu arada, Konya’da faaliyet gösteren Erzurumlu hayırsever işadamı Ali Şeker’in de Et Entegre Tesislerini ziyaret edecek, bu değerli işadamımızın buradaki yatırımlarını daha yakından tanıma imkanı bulacağım. BB Erzurumspor kafilesine bir akşam yemeği vermeyi de planlayan Ali Şeker’e ait AK Şeker Şirketi yönetimine mavi-beyazlılar da bir jest yapacak ve halen İstanbul’da hastanede tedavi gören işadamına 25 numaralı forma hediye edecek. Formayı, Ali Şeker’in oğlu Muhammet Şeker alacak. BB Erzurumspor kafilesinin, Pazar günü yapılacak olan maç için Konya’da Dedeman Otel’de kalacağı bilgisini de verip yazıya bir nokta koyayım.

---

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.