Kentsel dönüşüm konusunda Yakutiye Belediyesi’nin ince eleyip sık dokuduğunu biliyoruz. Sebebi malum. Başında bir mimar olunca da ve de bu işi gurur meselesi edince de işe biraz daha ciddiyetle bakılıyor tabiiki. Bu konuda kılın kırk yarıldığına şahidiz. Her ne kadar ‘’eski evler filan yıkıldı ama yıllar geçti, boş duruyor. Hep öyle boş mu duracak?’’ diyenler, bu sıralar çok olmasa da dikkate değerdir denilenler. Doğrusu bazen insanın lüzumsuz, görsel anlamda kötü şeyler yapılacağına arsalar boş kalsın, hiçbir şey yapılmasın ondan daha iyi dediği oluyor. . Kötü örneklerini görünce gerçekten kimsenin bir şey yapmasını da arzu etmiyoruz. Bunu şunun için anlatıyoruz. Şimdi kentsel dönüşüme giren özellikle Üç Kümbetler civarında bu sıralar hummalı bir şekilde inşaat, harfiyat çalışması var. Bildiğim kadarıyla bir müze ve ortaokul yapımı gerçekleşiyor. Hatta Recep Akdağ Caddesi üzerinde temeli atılan ortaokulun inşaatı da belli bir seviyeye geldi. Neredeyse 4 kat çıkıldı bile. Nasıl bir bina ortaya çıkacak bilmiyorum, siz nasılsa ben de öyleyim. Sonunda şok yaşamak istemiyoruz tabi, adam akıllı bina olması en büyük dileğimizdir. Zira o çevrenin ruhuna, tarihi dokusuna uygun bir yapılaşma olursa ne ala, aksi olursa yazık olur. Bu bölgede gerçekleşecek olan kamu yatırımlarında müteahhit firmalardan özellikle estetizme önem verenler tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Bir şehiri artık binalarında tanır olduk ve o sebeple aşık oluyoruz. Yarın o güzelim bölgede ucube binalar görmek istemiyoruz.

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Salim çıktım her ummandan/Sendin bana tek kumandan/ Sığındığım her limandan/ Tekrar sana çark eyledim. (Cemal Safi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.