Reklam bir ihtiyaçtır. Çünkü tüketici unutkandır, her gün yüzlerce reklama maruz kalan tüketici bir süre sonra reklam yapmayanı unutur. En çok bilinen markalar olarak Pepsi’nin, Coca-Cola’nın, Garanti Bankası, Akbank gibi bankaların, bütçelerinin bir kısmını sürekli olarak reklama ayırdıklarını biliyor muydunuz? Sürekli reklam vermeleri sizce paralarının çokluğundan mı..?

Londra denilince aklınıza ilk önce ne geliyor? Çift katlı, üstü açık, kırmızı renkli gezi otobüsleri değil mi? İşte bu şehirle sembolleşen çok basit bir reklam. İşte bu üstü açık, çift katlı şehir turu attıran gezi otobüsleri projesi Bursa ve Konya’da uygulanmış. Sonuç ne mi olmuş? Bursa’da talep patlaması yaşanmış… Konya’da ise ahali, Mevlana müzesi dışında şehirde başka bir şey yok sanıyormuş, Konya’nın bir turizm kenti olduğunu öğrenmişler..! İnanın Erzurum’da farklı değil. Çok basit bir örnek, çoğu Erzurumlu, dünya da sayılı Türkiye’de sadece Erzurum’da bulunan Atlama kulelerinden şehri seyir etmemiş..!

Erzurum, bölgenin merkezi, insan hareketleri yoğun olan bir kent. Üstelik 365 gün turizm hedefleyen ve bunun içinde gerekli kaynaklara, değerlere, materyallere fazlasıyla sahip olan bir açık hava müzesi. Erzurum’da belediye böyle bir hizmet yapamaz mı? Erzurum kalesine, Atlama kulelerine, Nene Hatun milli parkındaki tabyalara, Medreselere, Kongre binasına, Demirciler çarşısındaki kiliseye, Taş ambarlara, Taş mağazalara, Palandöken’e, Konaklı’ya, yüksek irtifa kamp merkezine, Abdurrahman gazi türbesine, Pir Ali baba tepesine, Teke deresine, Botanik parka, Taşhan’a, İstanbul kapı’ya ve daha birçok yere.

Londra’da bu iş kırmızı otobüslerle yapılıyor. Erzurum’da da mavi beyaz renkli, üstü açık, çift katlı otobüslerle gün boyunca belirli saatlerde şehir turu yerli yabancı herkese pekâlâ yaptırılabilir. Bu gezi otobüsünde dadaş kıyafetli çalışanlar, Erzurum türküleri eşliğinde insanların beynine kazılamaz mı? Hem şehrin iddialı bir turizm kenti olduğu akıllara yerleştirilir, hem de görsel bir tanıtım olmaz mı? Hem de Erzurum’a gelenlerin unutamayacağı bir seçenek olmaz mı? Eğer, gelecek turizmde diyorsak, gerisi şehri yönetenlerin ufkuna kalmış… Hatırlayın lütfen; daha düne kadar kar bu kent için külfetti. Şimdi ise bir nimet.

O halde; o otobüslerden alıp, Erzurum’u adım adım dosta düşmana reklam etmek gerek hemşehrim..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.