Hatırlanacağı gibi Kazım Karabekir Stadı 2011 UNIVERSIADE kapsamında baştan ayağa yenilenerek FİFA ve UEFA kriterlerine getirilmişti.

24 bin 700 seyirci koltuk kapasiteli stat, o günlerde göz kamaştırırken, Türkiye’nin de sayılı stadyumlarından biri durumundaydı.

2011 UNIVERSIADE ile EYOF 2017 açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan Kazım Karabekir Stadı’nda çeşitli turnuva maçlarının yanı sıra Türkiye-Hırvatistan Bayan Milli müsabakası da oynanmıştı.

Hatta tarihin en önemli Süper Kupası Finali de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Kazım Karabekir Stadı’nda oynanmıştı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde.

***

İşte o, Kazım Karabekir Stadı’nın alttan ısıtma sistemi sayesinde yıl boyu zemini yeşil kalırken, BB Erzurumspor’un elde ettiği üç şampiyonlukta Kazım Karabekir Stadı’nın katkısı inanılmaz oldu.

Çünkü Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kış aylarında Kazım Karabekir Stadı avantajını çok iyi değerlendirdi.

Bir nevi evinde adeta yenilmez armada oldu Dadaşlar…

Hatırladığım kadarı ile BB Erzurumspor özellikle şampiyonluklar yaşadığı üç sezonda sadece İstabulspor’a, Amedspor’a, Pendik ve Kocaeli Birlikspor’a mağlup oldu.

Üç yılda sadece evinde dört kez yenilmiş Dadaşlar, adına bu çok müthiş bir istatistik.

İşte Dadaş’ın şampiyonluklarındaki ‘püf nokta’ da budur.

Bakıldığında Dadaş hakikaten evinde aslan kesilmiş!...

***

Mavi-beyazlılar şimdi Süper Ligde yeni başarılara yelken açmaya hazırlanırken Kazım Karabekir Stadı’nda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hummalı bir çalışma başlattı Kazım Karabekir Stadı’nda…

Geçtiğimiz yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü saha içinde çok önemli çalışmalar yaparken, Büyükşehir Belediyesi de elektronik bilet sistemi için stat dışında güvelik bariyerleri ve bilet satış noktaları yaparak alkış aldı.

***

Bugün gelinen noktada artık Süper Ligdeyiz.

Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kafa kafaya vermeli, basın tribününden tutun da ikramına kadar her şeyin sorunsuz olması için bugünden hazırlıklarını yaparak tamamlamalı.

Çünkü Süper Lig hata kaldırmaz.

O, statta yapılacak en küçük bir eksikli Erzurum’a mal edilir.

Ulusal medyanın eleştiri oklarına hedef oluruz.

Onun için stadyumun içinde yapılması gerekenler ivedilikle yapılmalı.

Erzurum’a gelecek olan köşe yazarlarının ve gazetecilerin işlerini sorunsuz yapabilmeleri için her türlü imkan sağlanmalı ve Erzurum’un gurur duyacağı bir basın tribünü oluşturulmalı.

***

Son sözün şayet Büyükşehir Belediyesi Stadyumu devralacaksa bunun için de elini hızlı tutmalı.

Zaten bildiğim kadarı ile geçtiğimiz günlerde stadyumu gezen ve incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bunun için düğmeye bastı ve kurmaylarına ‘İşi bitirin’ dedi.

Şimdi gözler Büyükşehirde…

Yapılacak ne varsa bir an önce yapılmalı çünkü Süper Lig Ağustos ayının ilk haftasında başlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.