Ülke genelinde gerek genel ve gerekse yerel seçimlerde kararsızlar hep gündemi teşkil etmiştir. Hatta zaman zaman yapılan kamuoyu araştırmaları sonuçlarında da bu kararsız seçmenlere vurgu yapılarak bir oran gösterilir.

Kararsız seçmen olgusu diğer seçimlerde olduğu gibi hafta sonu yapılacak olan yerel seçimde de gündemi teşkil ediyor. Peki, hemen hemen herkesin bir şekilde siyasileştiği bir dönemde gerçekten söylendiği gibi kararsız seçmen hala var mı ve oranı iddia edildiği gibi fazla mı?

Sanırım bu konuda en iyi tespiti sosyologlar verir. Ama her daim öngörüsüne güvendiğim Erzurum Barosu eski Başkanlarından Avukat Faruk Terzioğlu, bu konuda bambaşka bir şey söylüyor. Ona göre kararsız seçmen oranları hiçbir zaman yüksek değil ve kararını vermeyen seçmenden çok kararını açıklamaktan korkan seçmen gördüğünü belirtiyor.

PUSULA Gazetesi’nin de okuyucularına ücretsiz olarak dağıtılan Fırfırik Dergisi’nin bugün çıkan köşesinde de bu konuya vurgu yapan ‘’Farfaruk abi’’ Faruk Terzioğlu, açık açık, ‘’Kararsız seçmen yok, korkak seçmen var. Oyunun rengini açıklamayan seçmen var’’ diyor. O’na göre en azından söylendiği oranda bir kararsız seçmen yok. Şu veya bu sebeplerden dolayı oyunu belli etmeyen seçmen var. Katılırsınız, katılmazsınız. Ama o öyle düşünüyor ve bu onun son kararı!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Aynadaki görüntünü beğenmiyorsan; aynayı değil kendini değiştir. (İran atasözü)

DUVARIN DİLİ : Korktuğum ol, başıma gel!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.