Aslında ismi bile yanlıştı Karadayı Mağdurları olarak…

Hadi mağdur edenin çok işine geldi, lakin mağdur olanlar kendilerini bu isimle özdeşleştirmekle baştan kaybetti.

Projeye belediye ortak olmasına rağmen, ruhsatsız ve projesiz inşaata başlama müsaadesi yetkili kurumların ve kişilerin bilgisi dahilinde başlamasına rağmen mağdur eden ne hikmetse Karadayı oldu.

Erzurum’da dar bütçeli insanlara kooperatif ruhu ile uygun fiyata ev ve iş yeri yapmaya başlayıp ve New City hadisesine kadar hiç bir insanı mağdur etmeyen, evini ve işyerini teslim eden Karadayı mağdur eden oldu, sorumlu kurum ve yöneticiler taltif ve takdir üzerine görevler aldı görevde kaldı.

Biri de çıkıp bu mağduriyeti gerçek sorumluları ile özdeşleştiremedi, isimlendiremedi, Belediye Mağdurları, Devlet Mağdurları, Küçükler Mağdurları, Sekmen Mağdurları ismi ile sembolleştirme yüreğini kimse ortaya koyamadı!

Tabi yılların güvenini, birikimini, itibarını, servetini, son projesine verilen devlet ve belediye taahhüdüne güvenle heba edip kaybeden Karadayı ile özdeşleştirmek isimlendirmek herkesin işine geldi.!

Bazı vicdan sahibi olanların dışında, siyasetçisi, basını, akrabası, Karadayı üzerinden zengin olanı, bürokratı, denetleyeni, kontrol edeni, yargılayanı, sorgulayanı sustu, susturuldu,

Gerçek mağdurların eylemleri, protestoları, gözyaşları, feryatları, binalarda son bulan hayatları, gelecekleri hiç bir vicdan sahibine söz geçiremedi.

Ve nihayetinde, yalanın, rüşvetin, yoksulluğun, yolsuzluğun, basiretsizliğin, sorumsuzluğun, vefasızlığın, kimsesizliğin, sahipsizlik kavramları ile özdeşleşip Erzurum tarihinde anılacak olan New City projesinin sonu geldi.!

Binlerce mağdurun ve bu mağdurlara sebep olan mağdur Karadayı’nın ahı, vebali, günahı ile özdeşleşen binalar ve arazi üzerindeki mahkemeler sonuçlanmadan yıkım kararı alındı.!

Belediye ve Karadayı ortaklığına güvenip birikimini bu kentsel dönüşüm projesine yatıran bir mağdur olarak Karadayı’ya değil asıl sorumlulara asla dünyevi ve uhrevi hakkımı helal etmiyorum vesselam.!

Selam saygı dua..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.