ERZURUM BAYRAM ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski haltercimiz Naim Süleymanoğlu’na İstanbul’da başarılı bir karaciğer nakli gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği karaciğer nakli başarıyla gerçekleşti ve Türk milleti olarak hepimiz bu habere çok sevindik. Ama biz Erzurumlular bu habere daha çok sevindirik olduk. Zira o nakli gerçekleştiren ekibin başındaki kişi çok tanıdığımız bir isimdi. Prof.Dr.Yalçın Polat. Aslen Erzicanlı olmasına rağmen Erzurum’da 25 yıl görev yapan Polat, o başarılı operasyon ile hepimizin gururu oldu ve bu başarıdan herkes gibi bir Erzurumlu olarak ben de pay çıkardım. Böylesine önemli bir işe imza atan, karaciğer nakli ünitesi de İstanbul’a gitmeden önce Erzurum’a kazandırmış olan Yalçın Polat’ı arayıp bir tebrik de etmem gerekiyordu. Öyle de yaptım. Prof.Dr.Yalçın Polat’ı sabah telefonla aradım ve tebriklerimi sundum. Duygulandı tabii ki. Yalçın hoca ile sonrasında Erzurum’u konuştuk, çok önemli şeyler söyledi. İşte anlattıkları:

GÖZÜM ARKADA OLMADI!

‘’Halen İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesinde görev yapıyorum ama Erzurum bir dakika bile aklımdan çıkmamıştır. Erzurum benim 25 yıl görev yaptığım şehrim. Benim bölgem. 6 yıl oldu ayrılalı ama hiç boş bırakmadım. Orada da organ nakli konusunda yetiştirdiğim önemli isimler var. Tam teşekküllü organ nakli ünitemiz var ki, o benim canım gibidir. Çok emeğim vardır. Güzel de bir ekip bıraktım, geldim. Hepsi de benim yetiştirdiğim, profesör olmuş sahalarında uzman isimler. Onlar sayesinde gözüm hiç arkada olmadı. Sürekli temas halindeyiz. Sürekli bir ihtiyaçları olması halinde bizimle irtibat kurmaları gerektiğini söylüyorum. Varsa bir ihtiyaçlarını onu emir kabul ederim’’.

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: Açlık kurt yavrusuna da ulumayı öğretir! (Fin atasözdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.