"KANIMIZ AKMADAN ZAFER İSLAMIN OLAMAZ MI.?"
Müslüman toplumların, inanç ve idealizim izdüşümünde ki gaza ve cihad şuurunun en etkin sloganıdır.!
İnsanlık tarihi içerisinde, islamın geldiği günlerde ve sonrasında varmıdır bilinmez ama özellikle,
Efendimiz sonrası Müslüman’ a biçilen rol ve statünün’ de en bağlayıcı ve belirleyici sloganı olduğu aşikardır.!
Din; İnsanların sosyal ve ictimai hayatlarını düzenlemek için gönderilmiş yaşanması ve yayılması gereken insani ve sosyal ilişkileri belirleyen bir araçken ,
Müslümanlar için nasıl olmuşsa ; insanların varlığı ve devamlılığı adına ölmesi ve öldürmesi gereken bir amaç haline dönüştürülmesi bu anlayışın ana felsefesi olmuştur.!
İslamın zaferi için Müslümanların ölmesi ise en önemli referans ve yaşam kaynağıdır. Sankide bu ilahi hükmü ortaya koyan Yüce ALLAH İslamı muzaffer kılmada haşa acizmiş gibi, tüm yarattıkları canlıları islama hadım kılmaktan yoksunmuş gibi..
Kendilerini yaratıcının yerine koyarak, Müslümana sadece ölmeyi ve öldürmeyi reva gören bu zihniyet, aslında ahretin tarlası niteliğindeki dünyadan Müslümanı soyutlayıp, onun ölümüne mücadelesi üzerinden;
Kendilerine dünyevi makam,mevki,şan,şöhret,para, saltanat ikamesine dönüşebilmiş bir nevi Müslümanın ölümü, haçı boynundan çıkmamış müsvette Müslümanların ve gayr-i Müslimlerin kazancı haline dönüştürülebilmiştir.
Bu mihval üzerede asırlardır Müslümanlar ölmek ve öldürmek üzere bir rekabet,yarış üzre rüşt ispatlama mücadelesi bir yaşam felsefesine dönüşerek;
Bazen, birbirinden farklı nüans ve rütüeller peşinde sürüklenip, çeşitli, inanç,kültür,dil, mezhep,ırk vb değerler etrafında ayrışarak İslamın zaferi adına birbirini öldürmüş.!
Bazen de İslamın önündeki en büyük engel gördükleri, insanlarla,dinlerle, fikirlerle,zihniyetlerle, kültürlerle, inançlarla mücadele adına İslamı muzaffer kılmak için ölmüş ve öldürmüş.!
Ve sonuç ol diyince olduran, öl diyince öldüren irade sahibinin elinde bulunan iradesine şirkle ortak olma cür'eti felsefesi etrafında haklı veya haksız olarak tüm insanlığı ölümü ve öldürmesi ile öldürebilmiştir.
Ve asırlardır İslam çoğrafyalarında akan kan ve gözyaşının adının Müslüman, soyadının, Türk, Arap, Kürt, Fars,alevi,Sünni vesaire olamsının yegane sebebi bu felsefedir.
Çünkü onlara göre Müslümanlar ölmek ve öldürmek için yaratılmıştır.! Karınları aCıktığında birbirlerini yemeleri en güzel yemek menüsüdür.!
Evet asırlardır, İslamı asli mecrasından ve membasından uzaklaştırmayı kendi varlık sebepleri olarak gören batılı oryantalistlerin;
Müslümanı sevk ve idare eden adı Müslüman soyadı gayr-i Müslim olan ve İslam Dini adına kanaat önderi ve otoritesi niteliğine kavuşturulan binlerce şeyhi,tarikat ve cemaat liderleri, şahsi ve siyasi önderleri aracılığı ile;
Bir taraftan Müslümana gaza ve cihad şuuru etrafında ölmeyi ve öldürmeyi misyon haline getirmiş,
Diğer taraftan, sadece uhrevi bir yaşam ideali için yaşayan, dünyayı hiçe sayabilecek bir yaşam felsefesi ile ölerek ve öldürerek dünyadan kopan, geride bıraktığı çoluğunu,çocuğunu annesini, babasını, akraba ve milletini muhannete muhtaç ve mahkum bırakacak dünyevi ayrılışı bir ayrıcalık ve imtiyaz haline dönüştürebilen;
Oryantalist Batı ; Müslümanın elindeki,ülkesindeki bütün yer altı ve yerüstü kaynakları kullanma, işletme, üretme ve pazarlama özgürlüğünü Müslümanların ölümü,öldürmesi ve birbirini yemesi üzerinden elde edebilmiştir.
Ve bunuda yoğunlukla İslamı istismarla kazanç ve makam aracı haline dönüştürmeye çalışan sözde Müslüman kanaat önderleri üzerinden başarmıştır.!
Bizlerinde çocukluk ve gençlik yıllarımızın inanç ve idealizm sembolü bu sloganı yüksek sesle boğazımız yırtılırcasına yoğunlukla dile getirdiğimiz dönemlerde,
Cennet mekan Başbuğumuzun "Kanımız Aksada Zafer İslamın" sloganına yasak koymasına o dönemler anlam verememiş
Hatta bazı tatlı su Mücahitlerinin yoğun eleştirilerine eşlik ederek sorgulamışızdır.!
Ve İslamın riya ve istismarla yayılmasından ise asli membasında yaşanabilmesi endişesi taşıyan Başbuğumuzu bizler bile anlamaktan aciz kalabilmişizdir.!
Kim ki bu sloganı yüksek sesle dillendirip bu akan Müslüman kanında , kendi evladından , efradından kimse yoksa, bu bedeli malıyla, canıyla ödememiş aksine her nevi dünyevi rahatlığa , saltanata, dünyalığa ulaşmışsa biliniz ki münafıktır.!
Kim ki Müslümana sadece ölmeyi ve öldürmeyi reva görüp , sürekli gaza ve cihad Üzre ölmek ve öldürmekten dem vurup ajitasyon yapıyor ise biliniz ki İslam düşmanı bir haindir.!
Kimki Müslümanın samimi mücadelesi ve mukabelesi üzerinden riya ve istismarla şahsi ve siyasi , maddi ve manevi kazanç elde edebilip, Müslümanın şehadetini yüksek sesle dillendiriyor ise biliniz ki gafildir,
Biliniz ki bir Müslümanın ölümü , tüm insanlığın ölümü ile eşdeğerdir.! Bir Müslümanın ölümü ve şehadeti üzerinden menfaat elde edenler ise ancak ve ancak belhum adallardır.!
Nitekim her nefis muhakkak ki ölümü tadacaktır.! Bu cenab-ı Hakkın iradesi ile mutlak cereyan edecektir.! Şehadette bir iman ve hakediş meselesi olup hakedene vakti geldiğinde şartları oluştuğunda tabiki nasip olacaktır.!
Asırlardır dünyada akan ve gözyaşının yüzde 90 nının adının Müslüman olduğu dünyada ölerek islamı muzaffer kılmak mümkün değildir.! Olmadığı da ölüm oranları ile açık net ortadadır.!
Ölerek, öldürerek İslamın muzaffer olmasından ise yaşayarak ve yaşatarak İslam hem muzaffer hemde muktedir ancak kılınabilecektir.!
Velhasıl " KANIMIZ AKMADAN ZAFER İSLAMIN OLAMAZ MI.?
selam-saygı-dua…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.