Serbest piyasa ekonomisinin cari olduğu ülkelerde kalkınmanın KOBİ’ler sayesinde sağlanmaktadır.  küçük işletmelerin, Türkiye’nin ve kalkınmanın lokomotifidir . İstihdamın yaklaşık yüzde 70'ini KOBİ'lerin sağlamaktadır.  “KOBİ' lerin gelişmesi, ekonomik kalkınmaya kattığı değerin artması için daha fazla desteklenmeye ihtiyacı var.
Kredi destekleri ve KOBİ'lerin dünya ekonomisiyle rekabetinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor.
Türkiye'nin, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almasına rağmen milletler arasındaki yarışta bulunması gereken yerde olmadığı bir gerçektir.  “KOBİ’lerimizin vizyon sahibi olması gerekiyor. Vizyonu olan, ne istediğini bilen KOBİ, hızlı bir şekilde büyümeyi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilen bir şirket olmayı ister. Bugün ulusal düzeyde rekabet edebilen ve Fortune'un ya da Forbes'ın listesine giren şirketlerin birçoğu bir zamanlar KOBİ'ydi. Bunu unutmamak ve iyi değerlendirme yapmak lazım. Ekonomik istikrarın sağlanmasının ardından yükselişe geçen KOBİ’lere, gerekli finansmana ulaşabilmesi için destek verilmeli. Eğer bizim KOBİ'lerimiz iç piyasada ciddi rekabetçi olmazlarsa alternatif olarak ithalat da var. Dolayısıyla küresel rekabete son derece açıklar. KOBİ'lerin kurumsal yapıları oluşturması çok önemli. İç yapılanmalar açısından KOBİ'lerin ciddi bir değişimden geçeceği açık. Bu yenidünya düzeninde KOBİ'lerin finansmana erişimi açısından da önemli bir araç olacak. Çünkü önümüzdeki dönemde bırakın halka açılmayı ya da yabancı ortak bulmayı, basit finansmana erişim açısından dahi KOBİ' lerin sağlıklı bir şekilde yeniden yapılanması önemli bir unsur olacak. KOBİ' lerin önünde önemli bir gündem oluşturacak. Böyle olunca KOBİ' lerin finansmana erişimi, daha rekabetçi olmaları ve büyümelerine de fırsat tanınması imkânı doğacak. Finansman konusunda gerekli destekler verilmeli, çünkü büyümek isteyen firmalar için finansmana erişim son derece önemli.
 
EKONOMİDE İSTİKRAR DEVAM ETTİRİLMELİ
Son Anayasa çalışmalarından çıkacak sonuç bizim için çok önemli olup Türkiye’ yi ileriye taşıyacak siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarında birlikte getireceğine inanıyor VE
Hükümetin daha fazla istihdam artırıcı ve destekleyici önlemler almasını bekliyoruz.   
Her geçen gün Erzurum’ lu iş adamları,  sanayicisi ve esnafı söz sahibi olmakla birlikte Küreselleşen dünyada artık yurt dışına açılmayı da bir hedef haline getirmek gerekiyor. Siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi girişimciliğin yeni parladığı Türkiye de ekonomik büyümeyi de hızlandıracaktır.
Türkiye de yaşanan ekonomik istikrarın Erzurum’ da girişim ruhunu artırmakla birlikte,  Türkiye’de ekonomik istikrar siyasi istikrara bağlıdır girişimciliğin ancak siyasi ve ekonomik istikrarın sağladığı ekonomilerde olabileceği gibi Türkiye çok güçlü bir ekonomiye sahiptir. Bunda özel sektörün önemli bir rolü vardır. Türkiye şu anda küresel ekonominin zorluklarıyla mücadele konusunda iyi bir konumda bulunuyor. Ekonomiyi dengede tutabilmenin tek başına ekonomi ile mümkün olmaz. Ekonomik dengenin siyasi istikrar ortamı ile pekiştirilmesi gerekiyor. Siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrar da hızla büyüyor. Buda çeşitli iş sektörleri yaratırken sektörlerin de girişimciliğin artması ile gelişimini beraber getiriyor. Tüm dünyada hızlı yatırım alanları açılırken siyasi sorunlarla boğuşan ülkelerde ekonomik potansiyel de küçülüyor. Siyasilerimizden kargaşa ortamını bırakarak ülkemizin menfaatlerini göz önünde tutmalarını ve ekonomik alanlardaki uzlaşma semini aramasını istiyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.