Bin aydan daha hayırlı bir gece . Bugün bütün mesajlar bu geceyle ilgili. Tüm dostlar bu gece ile ilgili paylaşım yapıyorlar.

El hak doğrudur. Paylaşımları yapalım. Dua da edelim. Yalvaralım Allaha... Amenna...

Fakat benim asıl demek istediğim şu: Gelin gece dua etmeden önce şunu yapalım:

Ergenlik çağımızdan bugüne kadar; yalan mı söyledik tövbe edelim.

İftira mı ettik birisine veya birilerine telefonla, mesajla, bir yolunu bulup arkadaş hakkını helal et. Ben sana iftira ettim. Sen alicenaplık göster beni affet deme cesaretini, erdemliliğini gösterelim.

Devletin bir kağıdını bile bile şahsi işlerimize kullanmışsak veya kasten kötü kullanmışsak bundan duyduğumuz acıyı telafi edebileceksek edelim. İmkân yoksa göz yaşı dökelim. Umulur ki Allah Afv eder.

Değerli dostlar ana ve babamız hayattaysa onların ellerini öpelim, hayır dualarını alalım, üzmüş isek helallik isteyelim.

Eğer yetim hakkı yemiş isek derhal onları telafi etmeninin çaresine bakalım. Yetimin başını okşayalım. Yakın ilgi ve alaka gösterelim.

Eğer devlet yönetiminde bulunuyorsak bir daha hukuka, ahlaka, edebe aykırı olarak devletin, milletin malını şahsi işlerimizde kullanmayalım. Kullananlara mâni olalım. Kanunsuz hiçbir iş yapmayalım. Yolsuzluk yapmayalım. Yapanlara mâni olalım.

Evet değerli Müslüman kardeşlerim kendimizi, yalandan, dolandan, talandan uzak tutalım. Dün onlar yanlış yapıyorlardı. Artık imkân bizim elimizde bizde onlardan daha fazla kamu hakkı yiyelim anlayışından derhal, vakit kaybetmeden uzak duralım. Eğer üzerimizde böyle bir hak var ise derhal geri verelim.

Adil olalım, ehliyeti, liyakati önceleyelim. Herkese eşit mesafede bulunalım.

Değerli kardeşlerim particilik yapıyorsanız hele de iktidarda iseniz azami derecede hakka; hukuka, ahlaki ilkelere uyalım. Kimseyi muhalif diye kötü unvanlarla suçlamayalım. Onların söylediklerine kulak verelim. Onları hainlikle, teröristlikle asla suçlamayalım...!

Evet dostlar bunları yaptıktan sonra Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini artık kutlayabilir, ibadet yapabilir, dua edebiliriz.......

Bunları yapmadan iş olsun diye kadir gecesi kutluyorsanız kusura kalmayın yediğiniz haramlar dualarınızın Allah katına yükselmesine mâni olur. Benden hatırlatması. Gerisi sizlerin bileceği iş.

Rabbim "Sıratı müstakim üzere hareket edenlerden eylesin". Kadir geceniz kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.