Kuran-ı Kerim’i kendi dilimizde okumuyoruz.
İlk emri “oku” olmasına rağmen.
Oku” emrine o kadar farklı manalar, yorumlar, tefsirler yüklemişler ki; “oku” emri kendi anlamı dışına taşmış.
Oysa İlahi emir net ve anlaşılır “Oku”!
Kendi dilinde oku, başka bir dil biliyorsan o dilde de “oku”.
Rabbinden gelen bir mesajı insanoğlu ve ben Müslüman’ım diyen insan bu mesajı okumuyor. Ne kadar garip ve anlaşılmaz!
Başkası okusun, yorumlasın (Tefsir) istiyor.
Kamer Suresi 22. Ayet: “Andolsun Biz ayetlerimizi anlayıp öğüt alabilmeniz için bu Kuran’ı kolaylaştırdık; öyleyse yok mu onu okuyup, öğüt alan?”
Bize ne dediler; “siz okumayın, çünkü Arapça, Hadis, Kelam, fıkıh gibi ilimleri bilmeden anlayamazsınız. Biz size anlatırız dediler. Biz de onlara inandık okumadık. Okuyunca anladık ki; Allah Kuran’ı anlayabilmemiz için kolay kılmış.
Hayatımın en güzel şeyi Kuran’ı kendi dilim Türkçe okumam olmuştur. Ve ölene kadar da inşallah tekrar tekrar okuyacağım.
Ne kadar heyecan duyduğumu ve duymadığım ne kadar şeyi duyup öğrendiğimi bilemezsiniz!
Size garip gelebilir ama sanki yüce dinimizi daha iyi anlamama vesile olmuştur, Kuran okumam.
Kuran okumadığım zamanlara şimdi şaşırdığım gibi; Kuran okuyup sadece Kuran diyerek Peygamberim Hz. Muhammed’in (SAV) sünnetlerini dışarıda bırakanlara da şaşıyorum. Oysa Allah (CC) birçok yerde “Allah’a ve Resulü’ne itaat edin” diye emrediyor!
 
Şimdi; Cuma Suresi 9. Ayet-i Kelime: “Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığınız zaman, derhal işinizi gücünüzü bırakıp Allah’ı anmaya gelin! Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır!”
Bu ayeti kelimeden sonra tefsirler, fetvalar, görüşler, yorumlar ve sonuçta kadınlarımız Cuma namazı kılmaya gitmiyorlar!
Bu Ayet yeteri kadar açık değil mi; kadınları ayıran bir cümle var mı, yok! Kadınlarımız direk emri ilahiyle sorumlu oldukları bir farzı terk etmişler.
Birinci dereceden bence vebal okuyup bu emri uygulamayan kadınlarımızda, sonra saptırarak kadınlarımızın Cuma namazını kılmasını engelleyen kurum veya kişilerdedir.
TV kanallarında dini programlarda artık herkesin ezberlediği sorular sorulmuş ama Cumayla ilgili ne bir açıklama istenmiş ne de Cuma farzdır diye söylenmiştir.
Kadınlarımıza da Cuma namazı farzdır ve kılmaları gerekmektedir.
Bunu her bayan kendi yaşadığı semtlerde cami hocasıyla konuşarak kendilerine ayrılan bölümde kılmalıdır!
Semt veya mahalle Camileri kullanımı müsait değilse (ki müsaittir) o zaman İl veya ilçe müftülüklerine başvurarak, Cuma namazı kılınacak Cami kadınlarımıza sağlanabilir!
Ben bu ayeti okudum ve duyurmak ve vebalde kalmamak için yazarak insanlara ulaştırmak ihtiyacı duydum!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.