Çok değil, bir kaç sene öncesine kadar Erzurumspor'un avantajlarından biriydi karlı ve buzlu saha.
Bir çok takım, özellikle kış ayı geldi mi Erzurum deplasmanına giderken, rakipten ve seyirciden çok, sahadan korkardı.
Onlar için Erzurum maçları hep 'kabus' olur, ''bitse de gitsek' denir, puan-muan boşverilirdi.
Hatta çoğu bugünün süper ligindeki anlı-şanlı kulüpler de Erzurumspor'un 1.lige bile çıkmasını sırf bu sebeplerden dolayı cidden istemezlerdi.
Zira buzlu ve de karlı sahada Erzurum'dan puanla dönmek, pek olası bir durum da değildi.
Hatırlayanlarınız mutlaka vardır.
Böylesi bir zemindeki maçta o senenin sonunda ligi şampiyon tamamlayan G.Saray da Türkiye kupası maçında Erzurumspor'a 1-0 yenilmiş, erkenden kupaya havlu atmış, psikolojisi uzun süre bozulmuştu.
***
Karlı ve buzlu zemin, sadece Erzurumsporlu idarecilerin değil, oyuncu ve teknik adamların da iştahını kabartan bir şeydi.
Hoş her karlı veya buzlu zeminde Erzurum takımı galip gelmiyordu, puan alamadığı maçlar da oluyordu ama hep artı bir avantaj olarak kalmıştı.
Kalmıştı diyorum çünkü artık o faktör sizlere ömür!
Biraz da o şartları kaldıran oyuncu kadrosu olmadığından olsa gerek, artık normal zemin aranıyor, bugün onun mücadelesi veriliyor.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımının teknik patronu Taşkın Güngör, yönetimden özellikle bu konuda bir talepte bulundu ve ''Bize elverişli saha temin edin, sizden başka bir şey istemiyoruz'' dedi.
Buz ve karlı zeminde kesinlikle oynamak istemediklerinin özellikle altını çizen Taşkın hoca, şimdiden bu konuya dikkat çekti ve yöneticilerden kış aylarında karsız ve buzsuz bir zeminde oynamalarına imkan tanımaları için şimdiden hazırlık yapmalarını istedi.
Aynı hoca, ''Geçen sezon da aynı buzlu ve karlı sahada ne kadar maç kaybedildi, herkes hatırlamalı'' diye de hatırlatmada da bulundu.
***
Doğrusu  ilk bakışta bu istek garip gelebilir ama son yıllarda o karlı ve buzlu zeminin pek de işe yaramadığı ortaya çıkınca, bu isteğin ne derece ''hakliii'' olduğu da ortaya çıkıyor!
Sanıyorum yönetim de bu konuda hoca ile aynı görüşte.
Onlar da en azından kış aylarında alttan ısıtmalı olan Cemal Gürsel'in ( Ben o stada yine öyle diyorum!)kar ve buzdan arınmasını sağlayacak.
Bu sezon artık bir üst lige terfiyi iyice kafaya koyan mavi-beyazlı kulüpte görünen o ki sadece isimler değil anlayışlar da tamamen değişiyor.
Son zamanlarda sıkça dillendirilen 'Yeni Türkiye' ile birlikte belli ki bu da bir 'Yeni Erzurum' versiyonu !
Haydi hayırlısı diyelim!
NOT: Şu veya bu sebeplerden dolayı BB Erzurumspor'un şu ana kadar hiç bir hazırlık maçını seyredemedim. Halen 30'a yakın oyuncusu bulunan ve devamlı da yine oyuncu arayışında olan kulüpte nasıl bir takım oluşturulduğu konusunda bir bilgim mevcut değil. Maçları izleyen eş, dost farklı görüşler belirtiyor. Doğrusu hazırlık maçları hiç bir zaman da ölçü değil ama loş da olsa bir ışık da verebiliyor. İnşallah maçlar başlamadan bir ön görüş ortaya koymak için bir hazılık maçı yapar da ben de bir ahkam kesme mutluluğuna erişirim! Pazar günü Refahiyespor ile bir hazırlık maçı olacağını duydum, iptal edilmemişse eğer o merakımı ve arzumu o maçla gerçekleştirmiş olurum!
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cahil 2014-08-31 12:50:10

malumdur ki bu iş hava işidir en azından basınla bir işbirliği ile şehre bir heyecan getirilirse reklamlarla halkın ilgisi çekilse halk coşsa rakip korksa daha iyi olmaz mıydı ama sizin gibi Erzurum basının duayenlerinden biri bile hazırlık maçından haberi yoksa bu iş yine olmayacak demektir bana öyle geliyor ki şehrin kafa takımı futbolu gözden çıkarmış ( canımaydı Erzurum )

Avatar
misafir 2014-08-31 12:13:28

17 haftalık maç saatleri ve maçın oynanacağı yerler açıklanmıştır.10. haftaya kadar maraş kendi evinde oynayacağı maçlar 20 iken bizde neden saat 16 da oynanıyor ?olimpiyat düzenlemiş bir şehrin stadının ışıklandırması olduğuna göre bu yanlış kararı sayın saim başkan ve yönetim kurulu tff başvurarak düzeltmeleri gerekir.hem futbolcular için iyi olur gece maçı hem de daha fazla taraftar gelir.aslında siz basın da buna destek verseniz ve bu durumun düzeltilmesi için bir haber yapsanız iyi olur.bu durum gerçekleşirse kazanan erzurum olur