Bizim Fırfırik dergisinin de köşe taşlarından olan, hazırcevaplılığının dışında kısa nükteleri ile de meşhur Avukat Faruk Terzioğlu’nun incilerinden biri de şudur:

Aydın’a Vali olacağına, Tortum’a enişte ol!

Şirin ilçemiz Tortum’dan evli olan Danıştay 10. Daire Başkanı Hakim Yılmaz Akçil’i tanıyanlar onun da Afyon’dan çok Erzurumlu olduğunu sanırlar ve bilirler.

Uzun süre Erzurum’da Bölge İdare Mahkemesi başkanlığı yapmış olmasından dolayıdır ki çoğu kişi onun Erzurumlu olduğunu sanır.

Hele de uzun süredir Ankara’da görev yapmasına rağmen sık sık Erzurum’a gelişleri, bu kanıyı daha da güçlendirmeye katkı sağlamıştır.

Adeta Erzurum’a su yolu etmiş olan Akçil başkanımızım sanmam ki dadaşlar diyarında olduğu kadar doğum yeri olan Afyon’da bu kadar tanıdığı olsun.

Ciddi, tutarlı devlet adamlığının yanısıra sempatiktir de ve ilk tanıyanların gönlüne de girmeyi başarabilen bir hukukçudur da aynı zamanda Yılmaz başkan.

O, sevilen hakim olduğu kadar sayılan da biridir.

***

Gerek hasta ziyareti ve gerekse bir tanıdığının düğünü için önceki gün yine Erzurum’daydı başkan.

Kendisi ile bir dost meclisinde biraraya geldik, yemek yedik, sohbet ettik ve dolu dolu birkaç saat geçirdik.

Kuşkusuz Yılmaz Akçil denince akla sadece Erzurum’dan evli ve burada görevli bir hakim gelmiyor.

Danıştay 10.Daire Başkanı olması sebebiyle de tüm dünyanın da dikkatleri üzerine çeken tarihi bir karara imza atmasıyla da tanınıyor.

O karar, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararıydı.

Yankıları bugün dahi devam eden o kararda imzası olan Yılmaz Akçil başkanıma o kalemi sordum.

‘’Evlatlarıma hayırla bırakacağım asil bir kalemdir o, saklıyorum’’ diyen Akçil başkan, ilk defa o karara imza attığı PUSULA okurları için gösterdi.

Çerçevelediği kalemi gözü gibi sakladığını söyleyen Yılmaz başkan, ‘Ankara’da hakimler var’ olduğu gerçeğini sergiledikleri için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi..

Bu arada Akçil başkan, Uluslararası Hukuk camiasında da eleştirilemeyen ve hatta Harvard Üniversitesi’nin çıkardığı Harvard Law Review Dergisinin Ocak 2021 sayısında yayınlanan makale ile de hukuken kabul gören tarihi bir kararı bu kalemle imzalamıştı.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Zeki adamlar söyleyecek bir şeyleri olduğu için konuşurlar. Aptallar, konuşmaları gerektiği için. (Platon)

DUVARIN DİLİ : Ben seni beklediğim kadar dolmuş beklemedim!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.