ERKON

Mustafa Macit yönetimindeki Erzurumlular Konfederasyonu çatısını genişletmek için çaba harcıyor. Bu günlerde uzun Zum toplantılarıyla yeni plan ve projelerini dernek başkanlarına aktarmaya çalışan Macit, kamuoyunda şahsı hakkında oluşan ön yargıları birebir markajlarla kırmaya çalıştığı söyleniyor.

İSTANBUL ERZURUMLULAR FEDARASYONU

Ahmet Ağırman Başkanlığında ivme kazanan federasyon, Süleyman Ulusoy ile durgunluk dönemine girmişti. Sadece sabah ve Cuma namazları dışında bir faaliyetini görmediğimiz federasyon şimdilerde Ulusoy döneminin sonrası için kıyasıya bir rekabet içine giriyor. Neredeyse her üyesinin “Bende başkan adayıyım “dediği federasyonda bu sıralar Büyük Çekmece Erzurumlular Dernek Başkanı Ahmet Yanığın ismi ön planda gözüküyor. Daha önce ısrarla ERKON bünyesine girmek istemeyen federasyonun seçimden sonra alacağı tavır merak ediliyor.

KADIKÖY ERZURUMLULAR VAKFI

Yakın bir süre önce başkanlığı Hadi Atalardan devralan Murat Şahsuvaroğlu pandemi dönemini boş geçirmeyip vakfı restorasyona soktu. Erzurumlular arasında ‘Baba ocağı diye anılan vakfımızın Murat Şahsuvaroğlu yönetiminde de çok başarılı işlere imza atacağından kimsenin şüphesi yok.

MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFI

Maltepe vakfının başına geçtiğinden beri büyük bir sinerji yaratan, esprili kişiliği ve toplumun her kesimini kucaklamasıyla tanınan Suha Dengizek de bu hafta sonu güven tazelemek için kongreye gidiyor. Son zamanda kan kaybeden yönetimini bu kongreyle güçlendireceği bekleniyor.

ERZURUMSPOR DERNEĞİ

Kısa zaman önce kurulan dernek halen daha emekleme döneminde. Henüz sahada bir icraatını göremedik. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Kaya’dan derneği devralan Kurtköy Erzurumlular Dernek Başkanı Muammer Dilli, “İlk hedefinin derneği tabana yayıp diğer taraftar gruplarıyla birlikte hareket etmek” olduğunu açıkladı. Dilli özellikle Erzurumspor’un hakkını her platformda güçlü bir şekilde savunacaklarını iddia ediyor.

AŞKALE KÖY DERNEKLERİ FEDARASYONU

Aşkale Dernekler Federasyonu Başkanı Başarılı iş adamı Güngör Orbak ramazan için şimdiden kolları sıvadı. Pandemi döneminde birçok hemşerimizin maddi sıkıntıda olduğunu belirten Orbak, Ramazan da İstanbul da ihtiyaçlı hiçbir hemşehrimizi erzaksız bırakmamak için çalışıyor. Federasyon bağlı derneklerle bu doğrultuda toplantılar yapıyor. Bence de bu ramazan bütün gücümüz ile üstünde durmamız gereken birinci konu bu olmalı.

MÜMESSİL FİLMİ

Yapımcılığını Erzurum isminin geçtiği her platformda sesini duymaya alıştığımız Halil Karapınar’ın yaptığı, Yönetmenliğini Servet Aksoy’un üstlendiği, Başrolünü Burak Bozdağ’ın oynadığı ve bir çok ünlü sinema sanatçısının yer aldığı Erzurum da çekilen “Mümessil “ filmi vizyona girmek için gün sayıyor. Yurt içi yurt dışı birçok sinema salonunda muhteşem bir galayla aynı anda vizyona girecek film pandemi dolasıyla şimdilik doğru zamanı bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.