Merhaba Sevgili köşe okurlarım
Bugün ki konumu aile sağlığı merkezleri aile hekimlerine yer vermek istedim. 
Öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerinin kuruluş amaçları nelerdir ?
Bir veya daha fazla aile hekimi ile aile sağlığı elemanlarınca aile hekimliği hizmetinin verildiği sağlık kuruluşuna denir. Amaç  Maliyetlerin azalması ve hekim çalışma sürelerinde esnekliğe imkan vermesi bakımından birkaç hekimin yeterli sayıda aile sağlığı elemanı ile birlikte görev yaptığı aile sağlığı merkezleri nüfusun ve ulaşımın uygun olduğu yerlerde oluştuğunu hepimiz az çok biliyoruz.
Tabi Aile sağlığı merkezlerinde bir de misafir hasta uygulaması var ( Misafir Hasta uygulaması da ücretsiz )
Buraya kadar anladığımız kadarı ile Devletin amacı Maliyetlerin azaltılması, hastanelerdeki  yoğunluğun azaltılması ve hekimlerin hastalarını daha yakından tanıması ile birlikte hastanın ciddi bir sorunu varsa aile hekimlerinin hastaneye sevk etmesi…!
Ama bazı sağlık ocaklarında görüyoruz ki bu uygulama henüz tam anlamı ile amacına uygun olarak kullanılmamakla birlikte, hastalara ilgi gösterilmeden geri gönderiliyor.
Birkaç gün önce Adapazarı ndan bir bayan misafirim geldi, sabah kalktığında baş dönmesi ve kendini iyi hissetmediğinden sabah saat 0 08 de Erzurum Palandöken Yıldız kent tok ilerin orada bulunan Aile Sağlığı Merkezine giderek kendisine sıra alarak hekimin gelmesini bekliyor.
Saat 08 30 da aile hekimi geldiğinde kapıyı vurarak içeri girerek kendisini tanıtıyor ve Adapazarı’ ndan geldiğini geldiğini beyan ediyor Aile hekimi Cengiz Öztürk sert bir dille, misafir hastalara bakmadığını ve odasından hemen çıkmasını ve kendisinin öncelikle kendi hastalarına olduğunu söyleyerek misafir hastaya derhal odasını terk etmesini söylüyor,
Bu arada misafir hastamız Z. Y  Kendisini şikayet edeceğini söylemesine rağmen kapı orada kime şikayet edersen et diyerek hastamıza bakmadan ağız dalaşı yaparak gönderiyor.
Sağlığın merkezi olan ilimizde bu ne kadar büyük bir ayıp, 
Şimdi soruyorum 
insan hayatı bu kadar mı ucuz
İnsan hayatının doğrudan emanet edildiği kurumların başında gelen bir sağlık kurumunda, insan hay atının hiç mi önemi yok 
Bu hastanın ciddi bir rahatsızlığı olsaydı Aile sağlığı merkezinden dışarı çıktığında düşüp bayılsaydı ve daha kötü bir sonuç olsaydı düşünmek bile istemiyorum.
Kalın sağlıcakla...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.