‘İlk olmak iyidir’ derler. En azından iz bırakır. Türkiye’nin adını sivil havacılık tarihine yazdıracak ’ilk’lerin havalimanı’daha açılmadan ‘ilk gören Erzurumlu’ olmak da işin içinde olduğu için Cihat İncesu ‘gider misin?’ dediğinde adeta atladım! Ankara’da ki Erzurum günleri ile İstanbul Yeni Havalimanı arasında ki tercihimi ikincisinden yana kullanmam bir yerde altın fırsattı!. Öyle ya. Onca Erzurumlu arasında o havaalanını ilk gören, gezen Erzurumlu olarak tarihe geçecektim, bu fırsat kaçar mıydı hiç? Ve kaldı ki belki de bu sayede torunlarıma anlatabilecek bir şeyim daha olacaktı. Erzurum’dan PUSULA ile çeşitli illerden 13 yerel basın mensubu arkadaşım ile birlikte havalimanını yapan şirket olan İGA’nın davetlisi olarak hafta sonu İstanbul’a gittik. Allah’ı var adamlar iyi konukseverlerdi, nazımızla oynadılar adeta. Aynı İGA bizden bir hafta önce de aralarında Fatih Altaylı ve Cengiz Semercioğlu olmak üzere ulusal basından bazı köşe yazarını havalimanına davet etmiş, getirmiş gezdirmiş. Atatürk Havalimanının 4 katı büyüklüğünde bir alana sahip ismi henüz konulmamış yeni havalimanı 29 Ekim tarihinde resmen açılacak.

***

Şimdilik 2 pisti faaliyette olacak olan havalimanında ilk uçuş da 31 Ekim Çarşamba günü Ankara’ya olacak. İlk etapta yılda 100 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanında her türlü sosyal donatı da kullanıma sokulacak. Her türlü hava şartlarında uçakların inip kalkacağı havalimanında aynı anda onlarca uçak havalanacak ya da inebilecek. İGA Genel Müdürü Kadri Samsunlu’nun havalimanı ile ilgili basın toplantısına katıldık, sorasında tüm sahayı gezdik. Sandığınızdan da İstanbul’dan çok uzak ve de büyük deniliyor ya, buna inanın. Yapımı yüzde 96 tamamlanan havalimanı o kadar büyük ki, bu büyüklüğünü anlatmak için sadece içini ‘bagi’ denilen bir araçla gezdiğimizi söylemem sanırım yeterli olacak! Henüz metro, hızlı tren, otobüs gibi ulaşım alt yapılarının eksikliği görülen havalimanının laleyi andıran hava kontrol kulesi var ki daha faaliyete geçmeden ödül almış, bayıldık! Yap-İşlet-Devret usulü ile yapılan havalimanı ancak 25 yıl sonra devletin olacak, bu bilgiyi de verip yazıyı noktalayalım.

ANLAYIN ARTIK!

Sadece yapımı halen daha devam eden iç mekanlarını gezmek için bagi denilen bu özel araçla gezmemiz, herhalde yeni havalimanının büyüklüğünü anlatmaya yeter de artar bile..

SEVDİĞİM BABA LAFLAR : Kötü bir niyeti yoktu aslında. Sakarlık işte. Kalbimi kırdı gitti. (İlhan Berk)

DUVARIN DİLİ : Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.