Erzurum’da eğitim camiasının yakından tanıdığı isimlerden biridir Selahattin Öğdüm. Bugün Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen Erzurum Ticaret Lisesi’nde başlayan öğretmenlik görevi süresi içerisinde sayısız öğrenci okutmuş olan bir maarif mensubu. Şu an Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu’nda okutman olarak öğretici görevine devam ediyor. 27 Kasım 1979 yılında başladığı öğretmenlik görevinde tam 38 yılı doldurmuş.

Geçen gün kendisiyle konuştum, neredeyse ilk okuttuğu öğrencisinin torununu okutacak döneme gelmiş ve bundan da gurur duyuyor. En fazla iki yıl sonra 1979 yılında okuttuğu öğrencisinin torununu okutabileceğini söyleyen ve emekliliği şimdilik düşünmediğini belirten Öğdüm, ‘’ Lisede benim öğrencim olan öğrencinin oğlunu da okutma mutluluğuna sahip oldum. İki seneye kalmaz karşıma ilk okuttuğum öğrencimin torunu çıkarsa hiç şaşırmam. Öğretmenlik gibi önemli ve kutsal bir görevi yapmanın bir başka hazzı da böyle yaşanıyor. Bir daha dünyaya gelsem yeniden öğretmen olmak isterim’’ dedi. Neredeyse 30 yıldır tanıdığım ve saçlarındaki aklarına rağmen hiç değişmeyen Selahattin hocaya, o mutluluğu da yaşaması dileğinde bulundum. Daha Selahattin hocada çok iş var, maşallah deyin!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Masallar çocukken uyuyana kadar, büyüyünce uyanana kadarmış! (Cezmi Ersöz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa ERTEK 2017-11-28 23:32:41

Nice yıllara sağlık ve huzurla inşAllah Selahattin Bey.