Papaz denildiğinde aklıma Hıristiyanlık, taassup, ait olduğu ırkın milliyetçisi, insanları kendi devletlerinin projesi doğrultusunda yönlendiren din adamlığı mesleği gelir. Hıristiyanlıkta din adamlığı bizdeki gibi bir meslek midir, tartışılır. Açılımı papazlar bir din adamından çok daha fazla misyon yüklenmişlerdir.

Bunun için tarih, sosyoloji, psikoloji alanında uzmanlaşmışlardır.

Ait oldukları ülke lehine dünyanın her yerinde istihbarat bilgisi toplayabilirler.

Müslüman ve hele Türk aleyhindeki her projede yer alabilirler.

Bütün Türkler onların gözünde Müslümandır.

İdealleri, ülküleri vardır. Ülkü bağları, birliktelikleri vardır.

Bunlardan bizim aleyhimizdeki en önemli idealleri Anadolu’nun Türksüzleşmesidir.

Türk Milleti çok okumak zorundadır.

İslam dinini savunan, dindar, dinci ve bütün dinci cemaatlerin bir ideallerinin olduğunu düşünmüyorum. Mesela; Anadolu’da var olma bilinci; dinle alakalı olduğunu düşündüğünüz kimlerde gelişmiştir?

Anadolu’da var olmamız ülküsünü şiar edinen kaç din adamımız vardır?

Mesela kaç tane Ahmet Yesevi yolunda din adamımız vardır?

Din adamlarımız arasında Ahmet Yesevi’yi, ülküsünü, Anadolu’nun Türk ve İslamlaşması için büyük ideali uğruna çabalarını ve sonuçlarını biliyorum, yolundayım diyen din adamımız vardır? Bu soruya bütün Türk Milleti, bu coğrafyadaki bütün dindarlar, dinciler, İslami cemaatler, tarikatlar, vakıflar muhataptır?

Soru; din adamlarımızın, dindarlarımızın, cemaatlerimizin, tarikatlarımızın idealleri, ülküleri var mıdır; varsa nedir?

Anadolu’da var olmamızın ülküsü ve bilincini bütün insanımıza anlatmak, bu ülkede şarttır. Bunu başarmak zorunluluktur ve siyasilerimiz bunu devlet politikası yapmakla yükümlüdür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.