Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a yaptığı en iyi hizmetlerden birisi kuşkusuz sahip çıktığı Büyükşehir Belediyespor’u süper lige çıkartmasıdır. Bugün çoğu şehir kulübünün trilyonlara rağmen çıkmak isteyip de çıkamadığı bir yerdir süper lig. Kısıtlı imkanlara rağmen son 3 yılda üç lig terfisi gerçekleştiren ve sonunda devler ligine yükselmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor için her şehir insanının yöneticilere bir teşekkür borcu vardır. En azından hepimize milyonlarca taraftarı bulunan dört büyüklerin maçlarını izleme şansı sağladılar. Bugün 4’ncü haftasına girilen süper ligde kuşkusuz pasolig alan seyirciler, maçları izleyebiliyorlar. Ama Erzurum’da ki maçların dışında deplasmanda oynanan maçlar kolay kolay gidilip izlenilmiyor. İster istemez yayıncı kuruluşun yayınının gerçekleştiği yerlerde maçlar takip ediliyor. Ben de mesela Konya deplasmanını arkadaşlarımla birlikte bir kahvehanede izlemiştim. Geçen Cuma günü Rize’de oynanan maçı da yine bir kahvehanede izledim. Daha doğrusu izlemek zorunda bırakılmışım, sonra farkettim! Maçın oynandığı saat olan 19.15’den yarım saat önce Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Palandöken’de ki Kafe 25’deydim. Bir arkadaşla oturmuş, maç saatini bekliyorduk. Bulunduğumuz kafenin bayağı bir müşterisi var. Sevgili kardeşim Emre Yaylalı’nın yönetimindeki ERTANSA’ya ait dağdaki kafede pekala o maçı seyredebilirdik, yayın olmadığı için şehire inmek durumunda kaldık. Doğrusu bu durum çok şaşırtıcı bir şey ve bunu sizinle paylaşayım istedim. Bu kafe başta olmak üzere buna benzer bir çok işletmesi olan Büyükşehir Belediyesi, hiç olmazsa kendisinin uhdesindeki o takımın maçlarının yayınını buralarda veremez mi? Verse çok iyi olur diye düşünüyorum. Tamam, bir çok esnaf belediyenin o tür işlere girmesinden fevkalede rahatsız ama bunda çok da rahatsız olunacak bir şey yok. Kendi takımının hiç olmazsa deplasmandaki maçlarını kendi işletmelerinde niye vermesin ki? Bugün İstanbul’da çoğu kafede o maç yayınları var. Kaldı ki o takım da zaten belediyenin takımı. Bilmiyorum, kafam karışık bu konuda, belki de haksızlık ediyorum. Ancak, yetkililer bence Erzurum’un maç yayınlarını bu kafelerde verse fena olmaz gibime geliyor.

 

Saat 18.45. Yarım saat sonra Erzurum’un Rize’de maçı var ve Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken’de ki bu kafe işletmesinde bir Allah’ın kulu yok. Oysa hiç değilse deplasmandaki o Rize maçı bu kafede verilemez miydi? Bu sayede zaten para kazanmayı da hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’ne artı bir gelir sağlanmaz mı? Düşünsenize daha nezih bir ortamda maç seyredilecek. Kaldı ki seyredilecek takım da bizatihi belediyenin takımı!

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İnsanlar, insanların içinde, insana hasret yaşarlar! (Özdemir Asaf)

DUVARIN DİLİ: Uçmuyorsak Newton’a olan saygımızdan!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.