En son ki Ümraniye yenilgisine rağmen ben hiçbir zaman bu Erzurum’un play-off iddiasından uzak olduğunu düşünmedim. Erzurum bana göre bu oyunun içinde hep vardı. Erzurumlu oyuncular bitti demeden bu işin bittiğine inanmadım, inanmadığımı da daha önce dile getirdim. Ligde rakiplerin aldığı sürpriz sonuçlar bir şekilde bu Erzurum’un da o play-off’a ortak olduğunu ortaya koyuyordu zaten. Biz zaman zaman hotuluyorduk ama Erzurum’un deplasman galibiyeti getirmemesine rağmen aslında evinde maç kaybetmiyor olması önemliydi. Kaldı ki Erzurum takımı teknik olarak olmasa da fizik kapasitesi bakımından üst düzey takımlardan biriydi, her maçının heyecanlı geçmesi de bunun bir göstergesiydi. Bir tek Balıkesir deplasmanında kötü oynadığını görmüştüm Erzurum’un. O maçta da zaten net bir skorla yenilmişti. Diğer yenildiği maçlarda dahi ezilerek yenildiği olmadı hiç. Her yenildiği maçtan sonra sanıyorum rakip takımların soyunma odaları bayram yerine dönmüştür. Kolay kolay yenilen ya da yenilgiyi kabul eden bir takım olmadı Erzurum ve bunu da zaten hep sergilediği futbolla ortaya koydu. Zaman zaman her iki yarıda farklılaşan oyun anlayışı içerisinde olmasına, aynı oyun istikrarını doksan dakikaya yaymamasına, giren oyuncuların katkı yapmamasına rağmen son dakikayı bile maçın ilk dakikası gibi yaşadı. Helal olsun valla! Arzulu, istekli, ısıran bir takım oldu hep. Çünkü başındaki hocası Mehmet Altıparmak doğru bir isimdi ve onun da böyle bir takımının olması beklenen bir şeydi.

***

Adanademirspor deplasmanında aldığı galibiyet ile play-off’a çıkmadı Erzurum. Bana göre bu galibiyet ile play-off’a çıkma yüzdesini bir tık daha artırdı. Düne kadar çok düşükken o yüzde çok arttı. Zorlu parkurda ilk önemli kavşaktı Adana maçı ve bu ilk kavşak kazasız-belasız geçildi. Şimdi iki kavşak kaldı. Elazığ ve Altınordu maçları. Her ne kadar rakiplerin maçları da etkili olacaktır finalde ama öncelikle Erzurum’un kendi işini kendi bitirmesi gerekiyor ve bu 2 final niteliğindeki maçı da kazanmaya bakmalı. Bak işte bugüne kadar oynanan her maç yalan, ama bu kalan son 2 maç gerçek! İnanıyorum ki ve de iddiam odur ki, bu takımın play-off’a çıkması ne kadar zor ise, play-off’dan süper lige çıkması o kadar kolay olacaktır!

***

3-2’lik Adanademirspor maçının analizini yapmaya gerek yok. Gerek oynanan oyun itibariyle ve gerekse oyuncu kalitesi bakımından Erzurum’un rakipten iki gömlek daha iyi olduğu ortadaydı. Golü istediği zaman, rakip ceza sahasının önünde baskı kurması halinde şimdiye kadar daha görmedim hiç bir takım zorlanmasın. Eğer Erzurum takımına dün ille de dördüncü gol gerekseydi ne eder eder bulurdu. O kadar yani. Ben her zaman dedim, yine diyorum. Bir kaç iyi oyuncunun üzerine kurulu bir takım Erzurum ve o oyuncular iyi olunca arkadaşları da iyi oluyor. Dünkü maç da öyle bir maçtı. Ancak.. İçimde kalmasın diye bunu söylemek zorundayım. Yıllardır Erzurumspor’u izliyorum, Erhan Çelenk gibi skora etkisi olan ve de takımına bu kadar katkısı bulunan başka bir oyuncu hatırlamıyorum. Allah nazardan saklasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.