Hem zeki hem duyarlı
Bugüne kadar Erzurum’da onlarca bürokrat, onlarca Vali, Kaymakam, belediye başkanı, siyasetçi gördük. Bir çok kez değişik bürokratlardan, siyasetçilerden ve şehri yönetenlerden dert yandık. Kimilerini şehrin sorunlarına el atmadıkları için eleştirdik. Kimilerini artist vari hareketlerinden, kimilerini de despotluklarından dolayı eleştirdik. Eleştirdiğimiz isimler nasıl ki, bizim nezdimizde antipati uyandırdıysa, halkta o insanlara karşı antipati duydu. Bunu çok gezen ve araştıran bir gazeteci olarak iyi biliyorum.
Oysa son dönemlerde Erzurum’a Valilik ve Kaymakamlık düzeyince genç dinamik, çalışkan ve sempatik bürokratlar geldi. Örneğin Beykoz Kaymakamlığına atanan Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Eski Karayazı Kaymakamı Hasan Sönmez gibi… O insanlardan biri de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak… Vali Altıparmak’ın şehre kattığı pozitif enerjinin yanı sıra yaptığı katma değeri anlatmaya ve yazmaya kalksak bu sütunlarda yer kalmaz. Göreve geldiğinde halk ile aynı kapıyı kullanarak Vilayet Konağı’ndan içeri girdiğini daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Ta ki; o günlerde Vali Dr. Ahmet Altıparmak gönlümüzde taht kurmuştu. Sonrasında malum bir turizm cenneti olan ve şehrin her köşesinde “Dünyanın en iyi kenti Antalya” yazan bir deniz ve doğa harikası beldeden geldi, Erzurum’a Vali Altıparmak… Rahmetli Turgut Özal’ın ya da şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Menderes Türel’in Antalya’nın turizm cenneti olmasına katkıları ne ise Vali Altıparmak’ın katkısı da odur…Antalya’da turizm adına müthiş icraatlara imza atan Vali Bey, Erzurum’da da bir karınca misali çalıştı. Çalışmaya da devam ediyor, amacı bu şehrin kış turizminde, yaz yükseklik kamplarında ve sporda dünya çapında noktalara gelmesini sağlamak.
Göreve geldiği günden beri şık giyimi, beyefendi kişiliği ve dik duruşu ile dikkatimizi çeken Vali Dr. Ahmet Altıparmak, sıra dışı bir bürokrat tipi çizdi. Burnundan kıl aldırmayan siyasetçilerin ve belediye başkanlarının aksine, gün geldi eşi ve çocuğu ile birlikte halkın arasında bisiklet sürdü. Gün geldi tüm kamu oyunun dikkatini çekmek için kayak pistlerinde boy gösterdi. Gittiği yer yerde de şovdan uzak durdu ve doğal davranışları ile takdir topladı, Vali Altıparmak… İl koordinasyon kurulu toplantılarında her kurum amirini müdürünü can kulağı ile dinledi. Uyarılacak isimleri tatlı bir dille ve tebessümle uyardı. Despot tavırlardan hep uzak bir görüntü çizdi, Vali Altıparmak… Erzurum’un başarılı bürokratı mütevazi tavrı ile halkın ve bizlerin gözünde daha da büyüyor, bu böyle biline…
Gördüğü aksaklıklar karşısında bile soğuk kanlılığını koruyan ve uyarması gereken kişi ya da kurumları kamuoyunun önünde değil de, gizli ortamlarda uyaran Vali Bey, “Ben” yok “Biz’ varız tavrını da yerleştirdi kısa sürede Erzurum’a…Kurumların dayanışması ile Erzurum’un bir yerlere geleceğine işaret eden Vali Altıparmak, 17 Eylül’de oynanacak olan Türkiye-Hırvatistan Bayan Milli maçı öncesinde TFF Milli Takımlar Bölge Antrenörü Kemal Coşkun’a dönerek, “Hocam o tribünlerin dolması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sizlerde çıkın televizyon kanallarına bu maçın önemini anlatın” dedi. Burada ince bir nüans sergiledi Vali Altıparmak, “Ben çıkar televizyon kanallarında konuşurum, anlatırım” demedi. Yani işi erbabına bırakarak, hem kurumlara saygısını göstermiş oldu. Hem de Paylaşımcı ruhunu sergiledi. “Her şeyi ben bilirim, ben yaparım” mantığını çürüttü.
Antrenör kurslarını ziyaretinde kendisi de bir bürokrat olmasına karşın, açık yüreklilikle bürokrasiden dert yandı, Vali Altıparmak... Makam koltuk meraklısı olmadığını gösteren Vali Altıparmak, Okçuluk Salonu açılışında da bizlere ders verebilecek bir olayın altına imza attı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halkın ve tüm spor severlerin takdirini kazanacak bir tesisi kazandırdı Erzurum’a ve Türk sporuna. Çağın son modern teknolojisi ile yapılan okçuluk salonunun açılışı öncesi GHSİM, duvarları Türk bayrakları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın logosunun yer aldığı flamalarla süslemişti. Hedef tahtasının arkasındaki duvarda de Türk Bayrağı vardı. İşte o esnada Vali Altıparmak, Ay-yıldızlı kutsal değerimize, ‘Bir zararımız dokunur’ gerekçesi ile hemen Türk Bayrağı’nın oradan kaldırılmasını istedi. Ok atışlarında hedefi 12’den vuran Vali Altıparmak, belki  o bayrak oradan kaldırılmasaydı da, oku o bayrağa isabet etmeyecekti. Ancak önceden tedbir aldığı ve bizim göremediğimizi gördüğü için Vali Bey’e teşekkür ediyoruz. Sizleri bilemem ama, bu olaydan ben çok ders çıkarttım şahsen…
Sonuçta hem zeki hem de duyarlı bir Valisi olduğu için Erzurum çok şanslı…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurullah Pala'ya 2015-07-29 07:43:52

nurullah abi bu huyundan ne zaman vaz geçecen. sporda yaşanan asıl sorunları neden egale ediyorsun. sen neyin nasıl olduğunu biliyor ve yazmıyorsun. ayıp be ayıp.