Yıllarca bu şehre yatırım yapılmadığından, taş üstüne taş konulmadığından yakındık. İklim sebepti, ham maddeye uzaklık bahaneydi. 2017 yılında cazibe merkezleri projesiyle Erzurum’a yatırımcılar akın etti. Öyle ki, 216 hektarlık 2. Organize sanayi bölgesindeki parsellere yerli yabancı 111 firma birden talip oldu. Dönemin valisi Seyfettin Azizoğlu, 25 bin kişiye istihdam sözü verdi. Sonra proje aniden rafa kaldırıldı… Devlet destekli başka bir versiyon uygulamaya konuldu.

Devlet destekli dört tekstil fabrikasının bulunduğu 2. organize sanayi bölgesinde onlarca fabrika kuruldu. Ama kimse mutlu olamadı. Çünkü seçilebilecek en berbat yer sanayi bölgesi için seçilmişti. O dağ başında bir yıldır zemin çöküyor, fabrika binaları yıkılıyor, yollar yarılıyor, 578 öğrencisi olan meslek lisesi yerle bir olmuş durumda. Zemini adeta yapıştırmak için milyonlar harcandı. Ama yine tutmadı. Ne bir siyasinin ne bürokratın, ne seçilmişin ne atanmışın ne milliyetçinin ne muhafazakârın ne solcunun hiç kimsenin kılı kıpırdamadı..!

İnadına parayla yama yapıldı ve yapılıyor. Garip olan şu ki, koskoca şehirde buranın iflah olamayacağını söyleyecek bir tane işin uzmanı yok..! Bari ben söyleyeyim. 2017 yılında Erzurum sevdalıları (!)) ünlü CEO’lar Abiş Hopikoğlu ile Dündar Özbaylar’ın havalimanı yolu üzerinde 2 bin 500 dönüm üzerine kurulacağını söyledikleri serbest bölge alanı vardı ya (Ben o serbest bölgeyi çok aradım bulamadım) bari 2. OSB’yi oraya taşıyalım. Hiç olmazsa yatırım yapanları kaçırmayalım. Ya da boş verin Şam’a kadar yolları var..!

Kim takar OSB’yi. Şehrin gündemi bambaşka. Bizim Türkiye birincisi büyükşehir belediye başkanı Akp’li Mehmet Sekmen, tüm yatırımlarıyla İzmir’de yaşayan İyi parti Erzurum il başkanı Melih Kırkpınar’a hakaret ve küfür etmiş..! Kesinlikle mevzu çöken OSB değil ha. Mevzunun ne olduğuna zaten kimse takılmıyor. Akp’liler iktidar aşkıyla hararetle savunuyor, İP’liler de muhalefet ağzıyla yerden yere vuruyor. İşte gündem budur…

Yani dadaşımın mantığı yıllardır değişmedi. Erzurum araç, parti ise asıl amaç..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabri TOPDAĞI 2021-09-19 16:59:27

Kalemine sağlık.