Özellikle 90’lı yıllarda ‘’Hey Taksi, bütün işlerim gitti aksi’’ diye başlayan Küçük Emrah’ın söylediği bir şarkı vardı, bilmem hatırlar mısınız? Erzurum’da ekmekleri için gece gündüz demeden direksiyon sallayan Taksicilerin de işleri aynı bu şarkının sözleri gibi… Erzurum, bölgenin en büyük şehri ve kavşak noktası olması sebebiyle insan hareketleri sürekli yoğun olan bir şehir. Çevre illerden şehre toplu taşıma yapan araçlar, yasak olmasına rağmen şehir merkezinde cirit atıyor. Şehrin Taksicileri ise sadece izliyor…

Ne yazık ki, Ekmek mücadelesi Erzurum’da her geçen gün herkes için daha da zorlaşıyor. Özellikle Kış aylarında adeta çileye dönüşüyor. Bir de ekmeğe ortak çıkınca durum daha da vahimleşiyor. Şehrin esnafına sahip olması gereken, ilgili kurumlar ve esnaf odaları ise çok ilginçtir sadece izliyorlar. Bu sessizlik ne kadar daha devam eder bilinmez ama sorun büyük, bilesiniz..!

Şehrimizde Ulaştırma Bölge müdürlüğü adı altında bir kurum var ve bu kurumun (yanılıyorsam lütfen düzeltin) görevlerinden birisi ulaşımda yaşanan sorunları çözmek. Yine belediyeler, yine Emniyet birimlerinin görevi de belli. İyi güzelde şehir merkezinde yolcu indirip-bindiren çevre şehirlere ait toplu taşıma araçlarını kimse görmüyor mu? Bu tür işler başka şehirlerde ya otogarlarda ya da küçük semt garajlarında yapılıyor ama Erzurum’da öyle değil..!

Şehirde ekmeği için direksiyon sallayan ticari taksicilere, dolmuşçulara, halk otobüsü kullananlara kimse sormaz mı? Ne haldesiniz diye..? Şoförler cemiyeti sahi ne iş yapar? Esnaf sarayındaki oda yada dernek başkanları hiç pencereden dışarı bakmazlar mı..? Bu iş sadece aidat almakla olmaz başkanlar… Esnafınız çoğu gün evlerine ekmek götüremiyor. Gün boyunca ne sıkıntılar yaşıyor üyeleriniz haberiniz var mı..?

Hastaneler caddesi, Kongre caddesi, Şehir hastanesi bölgesi, Üniversite kampüsleri, Yoncalık bölgesi, Gürcükapı meydanı çevresi, Bosna caddesi ilk aklıma gelen yerler. Buralar şehir merkezi değil mi..? Sayısını bilmiyorum çokta önemli değil, bir dünya sarı ticari taksi sabahtan akşama kadar kapılarının açılmasını bekliyor. Ve bu insanlar vergi ödüyor, çoluk çocuk büyütüyorlar. Yazık değil mi? Ekmeklerine engel olunuyor..!

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri madem nüfus hareketlerinden kendilerine paylar çıkarıyorlar o halde eldeki nüfusu tutmanın yollarını bulmaları gerekiyor. Ne yazık ki, geleceğimiz, çocuklarımız için, gelişmiş bir şehir bırakamadık-bırakamıyoruz. Ekmek kapısı olarak ne seçme hakkımız var ne de beğenmeme lüksümüz var. O halde, başkalarını esnafın ekmeğine ortak etmeyin..!

Sonra… Sonrası Allah kerim..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.