Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi bilir? Şüphesiz çok okuyan. Ancak hayatta insanların kendilerine yapabilecekleri en güzel iyilik de seyahat etmekmiş. Ne kadar çok yer görür, ne kadar farklı insan tanırsanız hayata bakışınız da o kadar değişiyormuş. Dünya’da bu şekilde düşünen insanların sayısı tam bir milyarmış. Anadolu turizm potansiyeli yüksek bir ülke. Adeta açık hava müzesi. Turist sayısında ülkemiz dünyada 6, turizm gelirlerinde ise 11. sırada.

Dünyanın 20. ekonomisi Türkiye. Kişi başına düşen milli gelir 8 bin 500 dolar. 2019 yılında ülkemize gelen turist sayısı 51 milyon 700 bin kişi. Doğunun güzellikleriyse seyyahların aklını başından alıyor, hayran bırakıyor. Anadolu’nun zirvesinde yer alan kış turizminde bir marka olan ve dünyada ilk beşte gösterilen Erzurum’a bir yıl içerisinde gelen turist sayısı ise 1 milyon 32 bin 64 kişi. Kısacası 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olan dadaşlar diyarına geleceğiniz varsa, göreceğiniz de çok fazlasıyla var…

Her neyse devam edelim tatile, turizme. Düzenli olarak tatil yapar mısınız? Ya da evinizle birlikte tatil yapmaya ne dersiniz? O halde karavanlı tatil tam size göre. Dünyada 6 milyon kişi, ülkemizde ise 3 bin kişi karavanla tatile çıkıyormuş. Turizmin yüzlerce çeşidi var. Ama karavanlı tatil bambaşka. Evinizdeymiş gibi değil, tamamıyla evinizde tatil yapabiliyorsunuz. Yastığınızdan yorganınıza, iğnenizden ipliğinize kadar her şeyiniz yanınızda. Yani (amiyane) kaba bir tabirle; Kaplumbağa gibi.

Bu potansiyeli gören MÜSİAD, 2020 yılında karavan park adlı bir proje hazırladı. Erzurum’un da aralarında bulunduğu 38 kentte, elektrik, atık ve temiz su üniteleriyle güvenlik donanımı olan 100’er metre karelik kamp alanları olan 90 kamp merkezi yapacak ve rotalar oluşturacaktı. Erzurum’da belirlenen rotalar ise; Palandöken kayak merkeziyle yeryüzü cennetleri Tortum ve Uzundere olacaktı. Tabi yapılabilseydi ama ne yazık ki, söylendiğiyle kaldı…

MÜSİAD karavan park projesini yapar mı bilinmez ama karavanlı tatili mutlaka denemelisiniz. Hem ne demişler; Yiyebiliyorken ye, giyebiliyorken giy, gezebiliyorken gez..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.