Hayallerinin peşinden koşan insanlar her zaman takdir edilmiştir. Bunun için derler ki; ‘’Hayal etmek başarmanın yarısıdır’’. Azim ve hayal birleşince mutlaka başarı gelir. Hayallerinin peşinden koşan ve hedeflerine kavuşan bir hanım efendi. Azmi, hayalleri ve çalışkanlığıyla hedeflerine ulaşan Tuba Arslan, açtığı nakış atölyesinde hem sevdiği işi yapıyor, hem katma değer sağlıyor hem de hemcinslerine istihdam sağlıyor. İşsiz insanlara da azmin zaferini gösteriyor. Sadece hayal kuranlar ise, avuçlarını yaladıklarıyla kalıyorlar.

Mutlaka herkesin kendi kafasında çeşitli planları vardır. Kimileri ellerinden tutulmasını, kimileri de birikim yaparak kendi işyerlerini açmayı hayal ederler. Kimileri hem hayal kurar hem de hayallerine ulaştıracak fırsatları takip eder. Tuba Arslan’da yıllarca hayallerini kurduğu çeyiz ve nakış atölyesi için işe kendini geliştirmekle başlamış. Daha sonra da bu alanda açılan kurslarda onlarca eğitim almış. Kendini hazır hissedince de 2015 yılında KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılarak, işyeri açma belgesini almış. Artık zamanın geldiğine kanaat getirince, Bismillah diyerek, ‘’Hayal çeyiz ve nakış evi’’ adını verdiği atölyesini açarak, ‘’Ya nasip’’ demiş.

Aradan geçen beş yılsonunda beklentilerinin üzerinde bir taleple karşılaşan iş kadını, siparişlere yetişemez duruma gelmiş. Çeyiz ve nakış’a dair sanatını ortaya çıkarıp, kendi tasarımlarını insanların beğenisine sunarak, adından söz ettirmeyi bilmiş. Sadece Erzurum’da değil, şehir dışından da siparişler almaya başlayınca işini büyütmeye karar vermiş. Bugün üç bayan elemanın ekmek kapısı olan atölyeden çıkan işlerin kalitesi ve zamanında teslim edilmesi yakın bir zamanda bu alanda yeni bir markanın çıkmasına neden olacak…! Neden olmasın ki..?

Kimilerine göre sıradan bir olay olabilir doğrudur. Ancak bir bayanın tek başına sıfırdan yükselmeye başlaması açısından son derece önemli. Hatta takdire şayan. Azimli bu bayanın Tuba hanımın, en büyük hayali ise çok daha büyük atölyeler kurarak, yüzlerce insana istihdam sağlamak. Küçük atölyesinde yaptığı işlerle, kısa sürede alanında neredeyse marka olan ‘’Hayal çeyiz ve nakış evi’’ yarınlar için şimdiden göz kırpıyor. Şükrüpaşa mahallesindeki bu atölyede çeyize ait birbirinden ilginç ve çarpıcı tasarımlar meraklılarını bekliyor.

Sözün özü; hedeflere ulaşmak için mutlaka ama mutlaka önce plan yapmak, hayal etmek, kendimizi geliştirmek ve ısrarcı olmak gerekir. Elbette ki sadece hayal kurmak yetmiyor, hayallerin peşinden sabırla, azimle çalışarak koşmak gerekiyor. İşte; Tuba Arslan, sadece bir örnek…

Tebrikler Tuba Arslan. Yolun açık olsun inşallah..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.