Geçenlerde Ankara’da ABD Konsolosluğunun olduğu caddenin ismi “Zeytin Dalı” olarak değiştirildi bu son zamanlarda duyduğum en güzel haberlerden birisiydi. Her ilinden adım adım tarih fışkıran Benim ülkemde yabancı isimlerin olmasını gerçekten garipsiyorum çok şükür değiştirildi

Bu değişimler gerçekten çok önemli, isimlerin değişmesi bana huzur veriyor Neden mi? Biz Türkiye’de yaşıyoruz yabancı bir ülkede değil. Bu yabancı isimlerin olması bile bize farklı çağrışımlarda bulunduruyor demek ki ne kadar önemli bir ülke ki bizim ülkemizde bile mahalle veya caddelerde isimleri var gibisinden buda bizleri yabancı hayranlığına sürüklüyor.

Bana göre caddelerde ve mahallelerde konulan tüm yabancı hayranlığını çağrıştıracak isimlerinin değiştirilmesi ile beraber Türkiye’nin tüm illerindeki en az bir caddesine, mahallesine veya kent meydanlarının ismi Zeytin Dalı kent meydanı olmalı

Unutmamak gerekiyor ki ülkemizdeki kent meydanları önemlidir. Meydanlara sokaklara verilen isimler orada yaşayan halkın tarihi ve kültürü ile ilişkisi vardır.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok yerin ismini nasıl 15 Temmuz olarak değiştirdiysek;

O halde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’ e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanının ismini Zeytin Dalı Kent Meydanı olarak değiştirelim.

Araştıracak olursak eğer tarihte birçok örneği vardır. Dünyanın büyük devletleri meydanlarına tarihi hafızalarını tazeleyecek isimler veriyorlar. Mesela Londra’daki Trafalgar Meydanı İngilizlerin bağımsızlığını simgeler gibi gibi onlarca örneğini verebilirim.

Uzun zamandan beri ülkemizin, güney sınırlarımızla ilgili maruz kaldığı sorunlar karşısında millî varlığımızı devam ettirme konusundaki kararlılığını ve onurlu tutumunu tüm varlığımızla desteklediğimiz gibi Barış' simgesiyle anılan 'Zeytin Dalı' ismini ya bir caddemize yada yukarıda da belirttiğim gibi Havuz Başı Kent meydanını değiştirerek Zeytin Dalı Kent meydanı koymak çok yerli yerinde bir iş olacaktır.

Zeytin Dalı Harekâtındaki şehit olan askerlerime Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek, Zeytin Dalı Harekâtını yürüten tüm güvenlik güçlerimizin sapa sağlam ayaklarına taş bile değmeden vatanlarına, ocaklarına dönmelerini yüceler yücesi Allah’tan niyaz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.