Havadan yana bir türlü yüzümüz gülmedi bu yıl. Yaz sezonunda sefer sayılarının azaltılması ve yüksek fiyatlarla uçmak zorunda kalan Erzurumlu için kış sezonu da görüntüye bakılırsa sürprizlerle dolu olacak. Çünkü; bu sefer şehre en fazla iki saat ya da hiç uçak gelmeyecek..! Yer tespiti konusunda akıl ve mantık bir yana bilime bile güvenilmeden inşa edilen Erzurum havalimanında, hava sıcaklıklarının 8 derecenin altına düşmesi halinde uçuş için baharın gelmesi beklenecek..!

Malumlarınız olduğu üzere Erzurum rakım itibariyle ülkemizin en yüksek şehri. Karasal iklimin hakim olduğu kentte, eskilerin hesaplarına göre 29 Ekim’de şehir kar’la tanışıyor. Devam eden günlerde ise hava koridorlarının kapalı olmasından dolayı sis ve pus şehrin hava sahasından eksik olmuyor. Bu durum hava ulaşımında sürekli olarak aksamalara neden oluyor. Devlet Hava meydanları Genel müdürlüğü (DHMİ) bu sorunu görmüş olacak ki, CAT III sistemiyle bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçti. Ancak 24 milyon 745 bin lira maliyetli ihale süreci, ödenek derken uygulama aşamasında gecikme yaşandı. Şu günlerde ne yazık ki harıl harıl değil de ağır ağır bu çalışmalar devam ediyor Erzurum havalimanı pistlerinde… Çalışmalar tamamlandığında Erzurum hava ulaşımında hava ne kadar sisli olursa olsun rötar sorunu yaşanmayacak ama tamamlanabilirse…!

Şehrin siyasi aktörlerinin (AKP, MHP-İYİ parti milletvekilleri) ilgi alanına girmeyen bu çalışmalarla ilgili olarak Erzurum valisi Okay Memiş, bir şantiye şefi gibi süreci takip etse de görünen köyün kılavuz istemediği de bir gerçek. Çünkü, şehirde hava sıcaklıkları her geçen gün biraz daha azalırken, üstlenici firmanın eksik elemanla ağır çalışması da umutları azaltıyor. Vali beyin gayretleri sonucu değiştirir mi bilinmez ancak sorun çözülmezse şehir büyük yara alacak..!

Sistem yetişmezse ne olacak? sorusunun cevabında ise önemli derecede ekonomik kayıp ve prestij kaybı şehri bekliyor. İşin uzmanlarına göre çalışmaların tamamlanamaması halinde ise; inşaat halindeki pistlere uçak iniş-kalkışı ya olmayacak ya da en az iki saatlik (12:00-14:00) olacak. Kış turizmi konusunda emin adımlarla ilerleyen kente bu çalışma büyük darbe vuracak. Kış ayalarında devam edemeyecek olan inşaat işleri ve sistem kurulum çalışmalarının tamamlanması için ise çaresizce baharın gelmesi beklenecek.

Sözün özü; şimdilik gündüzleri sıcak, geceleri soğuk olarak seyreden hava sıcaklıklarının bir süre daha yüklenici firmanın çalışmalarına ayak uydurması beklenecek. Neden mi; çünkü bu sorun ne siyasilerin umurunda ne de yüklenici firmanın…

Ne diyelim..! Sabah ola hayrola…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.