Arif Hikmet Kılıç'ı öyle övdüler, böyle alladılar pulladılar, ama sonunda koca İstanbul'da bir yer bulamayıp Çat'a gerisin geri postaladılar!

Çat kazanır, CHP kaybeder!

Erzurum'da neredeyse yarım asırdan sonra ilk kez bir CHP'li belediye başkanı seçildi. Her ne kadar CHP'nin altı okundan ötürü olmayıp, tamamen adayın kendi gayreti ve sahip olduğu şöhret yüzünden olmuş olsa da, neticede Arif Hikmet Kılıç, Çat'ta CHP namına belediye başkanı seçilmişti.

Kabul edelim ki, Arif Hikmet Bey, bir CHP'li, diğer CHP'lilerin belediyecilikte fena halde çuvallamış olmasına rağmen Çat'ta son derece başarılı, iyi ve güzel işlere imza attı.

Adamcağızın hakkını yemeyelim, başarılı oldu mu oldu...

Lakin mesele Arif Hikmet'in CHP adına Çat'ta başarılı olmasının neredeyse zerre kadar bir önemi olmadı!

Zira, aynı CHP, İstanbul'da mümkünse Şişli; olmadı başka bir ilçeden adaylık talep eden Arif Hikmet'e, koca İstanbul'da bir başkan adaylığı bulamadığı için "…en iyisi mi sen yine Çat'a git" dediler.

Haklıydılar!!!

Öyle ya, CHP Doğu'da Çat'tan başka da belediye başkanlığı zaten kazanamaz, eğer kazanırsa o da CHP'den ötürü değil, bilin ki tamamen adayın kişiliğinden kaynaklıdır.

Velhasıl hani konuştuğunda liyakat, başarı, özveri, güven, kalite, demokrasi ve daha nice güzel olan kavramları art arda sıralayan CHP, bir kere daha gerçek yüzünü gösterdi.

Eğer söylediklerinde samimi olmuş olsalardı, Arif Hikmet'i İstanbul'da büyük bir ilçeden aday gösterir ve derdi ki, "... işte bakın bu Arif Hikmet, Çat gibi kırsal bir alanda öyle bir belediye başkanlığı yaptı ki, sağdan soldan her kesimden takdir topladı ve CHP adına mümtaz bir belediyecilik örneği sergiledi."

CHP hiç de böyle demediği gibi Arif Hikmet Kılıç'ı, tuttuğu gibi kolundan yeniden Çat'a yolladı!

Niye?

Çünkü İstanbul, Kılıçdaroğlu'nun ekibi tarafından parsellenmiştir. Arif Hikmet ise, bir Anadolu çocuğu ve o parselin içinde aktör olacak kadar eyyamcı değil.

CHP'nin, bu Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile beş yıl boyunca hiç karşılaşmadım, nasıl biridir, kimdir bilmem...

Hiç de önemli değil bu...

Zira adamcağızın belediye hizmetlerinde Çatlıların gönlünde taht kurduğunu görüyorum.

CHP eğer gerçekten samimi bir parti olsaydı, bizim bu Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet'i alır, İstanbul'da bir yere aday gösterir ve bunun üzerinden de prim yapardı.

Ama biliyoruz ki CHP'nin seçim kazanmak gibi bir derdi yok! CHP, belli bir halkanın kuşattığı mutlu azınlığın duygularını tatmin etmek için gerekirse altı okunu bile feda edecek kadar sarhoş olmuş bir parti...

Peki Arif Hikmet Kılıç Çat'ta ne yapar?

Doğrusu Çat'ı ve Çat seçmenini yerine giderek analiz etmiş değilim, bu sebeple ön yargılı olmak istemem...

Fakat uzaktan uzağa aldığım haberlere göre Çat'ta yine bir Arif Hikmet gerçeği var; CHP değil ama...

Bu gerçeğin, Arif Hikmet'in Çat’ta seçim kazanıp kazanmayacağına yeteceğine dair şüphelerim var.

Baksana şehirde yaşayan Çatlılar artık eskisi gibi Arif Hikmet deyip durmuyorlar.

Zahir köprülerin altından çok sular aktı.

Yine de benim uzaktan uzağa da olsa beş yıl boyunca takip ettiğim kadarıyla gördüğüm şudur:

Arif Hikmet Kılıç, Çat'ta hala kıymet-i harbiyesi olan bir isim; her ne kadar CHP O'nu harcamış olsa da...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.