Gazi Mustafa Kemal’in ülkeyi işgalden kurtarmak için Bandırma vapuru ile Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs’ta, BB Erzurumspor tarihinde ikinci kez Süper Lige yükselme başarısı gösterdi. Böylesine önemli bir günün 99’uncu yıl dönümünde Erzurumlu, tarifsiz bir sevinç yaşadı. Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonu olduğu gün, Mavi- beyazlılar da Süper Lig trenine son yolcu olarak bindi.
Haksızlık etmemek gerekir, 120 dakika boyunca ter döken futbolculara ve de Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’a. Onlar, umutlarını yitirmiş, küme düşmemek için direnen bir takımı, ligin alt sıralarından aldı ve zirveye taşıdılar.
İkinci Ligden Birinci Lige çıkarken maçın kahramanı Erhan Çelenk’ti. Gazişehir Gaziantep maçının kahramanı ise şüphesiz Hakan Canbazoğlu oldu. Yüzümüzü güldüren Hakan Canbazoğlu, 4 penaltı kurtardı ve takımın Süper Lige çıkmasını sağladı.
Bursa’da oynanan BB Erzurumspor- Gazişehir Gaziantep maçına basın mensupları henüz anlaşılmayan bir nedenle götürülmedi. Biz de arkadaşlarla maçı Erzurum Barosunda televizyondan izledik. Salon çok kalabalıktı. Sanki tribünde oturarak maçı izledik. Koro halinde alkışlar, tezahürat ve sloganlar eksik olmadı.
Maçın normal süresinde BB Erzurumspor’dan çok Gazişehir Gaziantep ataktı. Uzatmalar dahil 120 dakika içinde gol sesi gelmemesinde Kaleci Hakan Canbazoğlu’nun yaptığı 5 kurtarış, önemli etken oldu.
Penaltı atışlarına geçildiğinde yüreğimiz ağzımıza geldi. Defansın belkemiği Lokman Gür, ilk penaltıyı kaçırdı. Sadece Lokman mı? Burhan Eşer, Taylan Antalyalı ve Erhan Çelenk’in yerine oyuna giren Gökhan Karadeniz ve Abdulkadir Özdemir’in penaltı atışları da rakibi umutlandırdı. Oyuna sonradan girenlerden sadece Demba Savage, penaltıyı gole dönüştürdü. Demba ile birlikte Jasmin Scuk, Mert Nobre, Hakan Arslan, Metin Yüksel’in golleri, BB Erzurumspor’u şampiyonluğa taşımaya yetti.

 

Hakan Canbazoğlu erzurum’un kaderini değiştirdi
Gelelim maçın gerçek kahramanı Hakan Canbazoğlu’na. Rakibin şampiyonluğunu ilan etmesine ramak kalmışken Hakan, kalede adeta devleşti. Del Valle, Yasin Palaz, Webo ve Tugay Kaçar’ın penaltılarının önünde Çin Setti gibi durdu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, kaleci Hakan Canbazoğlu sayesinde Süper Lige yükseldi.
Peki maçın kahramanı Hakan Canbazoğlu kim? Canbazoğlu, 28 Kasım 1987’de İstanbul’un Eminönü ilçesinde dünyaya geldi. BB Erzurumspor’a Evkur Malatyaspor’dan 3 Ağustos 2017’de transfer edildi, sözleşmesinin bitiş tarihi 31 Mayıs 2019. Yani bir yıl daha mavi- beyazlı takımın kalesini koruyacak. Hakan Canbazoğlu, Osmanlıspor, Gaziosmanpaşa, Nazilli Belediyespor, M. Başakşehir, Gölcük, Orhangazi, Demir Grup Sivasspor’da futbol oynamış. Tunaspor’da futbola başlamış ve de Galatasaray’da profesyonel olmuş.

BB Erzurumspor, playoff maçlarının üçünü de Hakan Cambazoğlu (36)- Tolga Ünlü (14), Stephane Acka (3), Lokman Gör (53,), Hakan Arslan (33), Burhan Eşer (21), Taylan Antalyalı (48), Jasmin Scuk (77), Metin Yüksel (18), Erhan Çelenk (89), Mert Nobre’den (11) oluşan kadro ile oynadı.
Yedeklerle birlikte tüm futbolcuların, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ve yardımcılarının şampiyonlukta payları büyük. Ayrıca bu takımın arkasında dimdik duran ve şampiyonluğa taşıyan yönetim kurulu üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de kutlamak gerekir. İnanılır gibi değil, üç yılda her sezon şampiyonluk yaşayarak üçüncü ligden Süper Lige çıktık.

 

ŞAMPİYONLUK DERTLERİ UNUTTURDU
Şampiyonluk şarkıları bize, “Hayvancılık bitti, meralarda hayvan sesi yükselmiyor. Erzurum üreten değil, tüketen bir kent oldu. Cumhuriyetin armağanı olan şeker fabrikamız ‘bir alana bir bedava kampanyası’ ile elimizden uçtu. Hava kirliliğini alarm veriyor. Yüksek hızlı tren yerine Erzurum’a hızlı tren gelecek. Dolar, enflasyon, akaryakıt fırlamış. Seçim varmış” gibi sorunları bir süreliğine unutturdu.
“Şampiyon kadayıf dolması: Kadayıf dolması: 5- Antep Baklavası: 4”, “Anteplileri sahura kaldırmayın, yedi erken yattılar” esprileri sosyal medyayı sallamaya devam ediyor. Demek ki Dadaşlar, iyi ve güzel şeylere hasret kalmışlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.