Merkez Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut ile 9 Aralık 2015 günü Mahallebaşı tarafından başlamış, Taşmescit, Hacıcuma, Narmanlı ve Kadana Mahallelerini dolaşmıştık.

Erzurum'un en eski yerleşim birimleri olan bu mahallelerdeki 700 ev, istimlak edilmiş, tamamına yakınının bedeli ödenmişti.

Belediyenin kepçesi, yanından geçerken 'yıkılır' diye korktuğumuz o evleri toprağa karıştırmıştı.

Bir taraftan da enkazı temizlendiği için sanki küçük bir dağ ortaya çıkmıştı.

Bir cami ile bir okulun dışında her yer tertemiz olmuştu.

Kentsel dönüşüm sayesinde 150 futbol sahası büyüklüğünde arsa elde edilmişti.

Başkan Ali Korkut, o gün gazetecilere 20 metre genişliğinde yollar ve teraslama yöntemiyle iki, üç, dört katlı evler yapılacağını anlatmıştı.

Hatta şöyle de iddialı konuşmuştu:

-İlkbaharla birlikte Hacıcuma'da modern Erzurum'un temelleri atılacak.

Biz de Yakutiye'de uygulanan kentsel dönüşümü başarılı bulmuş, "Böylesine önemli değişimi sağlamak ve altından kalmak her yiğidin harcı değil. Mucizeyi görmek isteyenleri Başkan Ali Korkut, Hacıcuma yokuşuna bekliyor" diye yazmıştık.

Geçenlerde bir vatandaşla karşılaştık. Bu yazımızı hatırlattı ve serzenişte bulunarak şunları söyledi:

-Siz önümüzdeki ilkbaharda yazmıştınız. Aradan ikinci ilkbahar da geçti. Neredeyse 20 ay oldu, Hacıcuma'da mucize niye görünmedi? Daha ne kadar beklememiz gerekiyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.