Önce şu soruyu bir sorayım.
İthal Meclis üyesi de gelir mi?
Müneccim filan değilim ama içinizden, ''Gelir mi, gelir'' dediğinizi duyar gibiyim.
Yerden göğe kadar haklısınız.
Vallahi hiç belli olmaz, olur mu olur.
Hiç akılda yokken Büyükşehir'e Mehmet Sekmen, Aziziye'ye de Muhammed Cevdet Orhan aday edildiyse, pekala seçilmeleri halinde bu iki isimle beraber çalışacak olan bazı meclis üyelerinin de dışarıdan getirilmesi son derece olası!
Bunu bir söyleyeyim de, içimde kalmasın!
***
İlçe belediye başkan adayları da belli oldu ya.
Malum bu sıralar AK Partisi'nde en çok yoğunlaşılan konu Meclis üyelikleri.
Başta Milletvekilleri olmak üzere İl ve ilçe teşkilatları bu sıralar bu üyelikler için meşgul.
Her saat, her dakika meclis üyelikleri için konuşuluyor, kafa yoruluyor.
İnanıyorum ki Belediye Başkan adayları için titizlikle çalışan idareciler, aynı titizliği meclis üyelikleri için de gösteriyor.
***
Tititizlik derken, ilgili olunmasından, üzerine düşülmesinden bahsediyorum.
Duyumlarım var, bilesiniz, o bilgiden de geri kalmayasanız istiyorum!
Herşey normalinde gidiyor denilirse hiç oralı olmayın bence.
Belediye Başkan adaylığı için gerçekleşen savaşın bir benzeri de meclis üyeliği için yapılıyor.
Hiç kimse boş durmuyor.
Etkisi ve de yetkisi olanlar, bu defa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri Meclisine üye sokmanın derdinde.
***
19 Şubat'ta taslak bir meclis üyesi listesi, yedekleri ile birlikte tetkik için Ankara'ya gidecek, üzerinde müzakereler yapılacak.
Muhtemelen 23 Şubat'ta da listeler şekillenmiş, onaylanmış olacak.
O açıdan diyorum meclis üyelerinden de hiç tanımadığımız, daha önce adını duymadığımız sürpriz isimler çıkabilir diye.
Yalan, doğru tam bir şey diyemiyorum.
Özellikle Sekmen'in bir şehir plancısını dışarıdan getirmek istediği ve bu kişiyi de Meclis üyesi yaptırmak istediği bilgisine ulaştım.
***
Bu arada, size Oltu ile ilgili de bir bilgi aktarayım istiyorum.
Malum yeniden aday gösterilen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in aday olmasında İmam Hatip'ten Okul ve sınıf arkadaşı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkili olduğunu yazmıştım.
Oltu'dan bu işler ile ilgili bir arkadaş telefonla arayarak, Ziyrek'in Erdoğan ile okul ve sınıf arkadaşı olduğu bilgisinin doğru olduğunu ama yeniden adaylık konusunda çiçeği burnındaki İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın etkili olduğunu söyledi.
Aynı kişi, aslında Başbakan'ın bu dönem Ziyrek'e tamam da diyebileceğini de belirtirken, 'Ne var ki Efgan bey, bu isimde özellikle ısrar etti. Zaten Ziyrek olmasaydı da İstanbul Sarıgazi Belediye Başkanlığı da yapan biri, Oltu'ya Belediye Başkan adayı edilebilirdi'' dedi, bu iddiası çok garibime gitti!
 
NOT: 1987 yılıydı. Sanırım aylardan Haziran'dı. ANAP Milletvekili Rıfkı Yaylalı ile Kuzgun Barajı derivasyon tünel çalışmalarını görmeye gitmiştik. Vakit bir hayli ilerlemiş, gece olmuştu. Artık yola koyulma zamanıydı. İspir'den yola çıkmıştık ki 15-20 kilometre sonra aracımızın lastiği patlamıştı ve stepne de yoktu. Issız dağ başında kalakalmıştık. Artık yoldan geçen birilerini beklemeye koyulmuştuk. Saat 24.00 sularında filan Karayolları'na ait bir araç gelmişti de imdadımıza yetişmiş, Erzurum'a sağ salim ulaşımımızı sağlamıştı. İşte milletvekili Rıfkı Yaylalı ile birlikte o yolda gece mahsur kalanlardan biri de Nuri Güraksın'dı. Zaman zaman Rıfkı ağabeyiyle biraraya geldiğimizde, bu olayı gündeme getirir, muhabbetini yapar dururduk. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Sevdiğim ağabeylerden biriydi. Ailesine ve tüm sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.