Erzurum hafta sonunda iki önemli gelişmeye sahne oldu. İlki Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Başkanı Murat Kılıç'ın istifası olurken, ikinci gelişme de Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da oldu.
Yıllardan beridir Adalet ve kakılnma Partisinin İl Başkanlığını yürüten Murat Kılıç, söylenenlere göre Genel Merkezin isteği üzerine istifası istendi. 30 Mart yerel seçimlerinden buyana Erzurum gündeminde söyleniyordu. Mutlaka hatırlarsınız seçimlere kısa bir zaman kala Fetullah Gülen cemaatiyle Adalet ve Kalkınma Partisi arasında sıkıntılar yaşanmış, ortalık süt liman olmuştu. İşte Başkan Murat Kılıç'ta bu meselenin sonucunda Genel Merkezin isteğiyle, İl Başkanlığı koltuğunu bırakması istenmişti. Sonunda Kılıç ve ekibi hafta sonunda istifa ettiklerini açıkladılar.
Şimdi partide yeni İl teşkilatı kurulması için planlar yapılmaya, stratejiler belirlenmeye başladı. İl Başkanlığı için kimlerin adı geçmiyor ki. Eski Başkan Ahmet Küçükler, Vahit Bingöl, Yakutiye'nin eski Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar, Ömer Düzgün, eski vekiller Mücahit Daloğlu, Muzaffer Gülyurt, Palandöken eski Başkanı Cenap Köksal Birdal, Taner Ardahanlı, Teoman Kümbet, İbrahim Aydemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yakın çevresinden olduğu söylenen Hanifi Sekmen. Daha onlarca kişinin ismi İl Başkanlığı için geçiyor. Partiden gelen haberlere göre, AK Parti hafta sonuna kadar başkan sorunu çözecek. Çünkü, çok yakında halka gitmek gerekecek. Malum, reisi cumhur seçimleri var. Bakalım AKP'nin ampülünü Erzurum'da kim ateşleyecek.
Hafta sonu gelişmelerinden bir diğeri de şehrin her şeyi olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yaşandı. Duyduğumuz kadarıyla takımın başına Nihat Balan, Teknik Direktör olarak geliyormuş. Taşkın Güngör ismi önceki günlerde gündeme gelmiş ama takımıyla iki yıllık sözleşmesi olduğu belirtilmişti. Zaten B planında Nihat Balan vardı, o plan uygulanmış. Bildiğiniz gibi önümüzdeki hafta sonunda yönetim kongreye gidecek. Mevcut yönetim kongreyi beklemeden takımı şekillendirecek ismi de şimdiden belirleyerek, işi sıkı tuttuğunu herkese gösterdi. Nihat Balan konusunda halen daha resmi bir açıklama yapılmadı ancak, büyük bir ihtimalle, takımın başına o geçecek.
Ajanslarda geçen haberlere göre, Nihat Balan başarılı bir teknik adam. Erzurum'da da ne kadar başarılı olacağını bekleyip hep birlikte göreceğiz. Yine bir başka bilgi de Erzurumspor'un birinci lige çıktığı kadroda yer alan Zafer Demir'den geldi. O da görev verilmesi halinde, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un başarılı olması için tecrübelerini aktaracağını söyledi. Yönetim bu konuda nasıl bir karar verir onu bilmiyoruz ama sonuçta bir Erzurumlunun takıma çok şeyler vereceğini düşünenlerdenim. Çünkü, oynadığı futbolla takımı sırtlayan bir isim olmuştu. Değerlendirmekte fayda var derim.
Bakalım, sönen ampülü kim yakacak, sahanın ortasındaki futbol topuna kim vuracak.
 Bekleyip göreceğiz. Hadi hayırlısı.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.