Zirvedeki büyükşehir 8 milyon fidan ile yeşerecek

Türkiye'de en yüksek rakımlı büyükşehir olan Erzurum'da orman oranını artırmak için Vali Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde proje başlatıldı. Proje çerçevesinde Azizoğlu ve beraberindekiler bin fidanı toprakla buluşturdu.

admin
admin
18 Nisan 2018 Çarşamba 16:27
Zirvedeki büyükşehir 8 milyon fidan ile yeşerecek

Türkiye'de en yüksek rakımlı büyükşehir olan Erzurum'da orman varlığını artırmak için Vali Seyfettin Azizoğlu öncülüğünde başlatılan ve 8 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedeflenen proje kapsamında bin fidan dikildi.

Vali Azizoğlu öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma projesinin ilk ayağı için yetiştirilen bin fidanın toprakla buluşturulması için Aziziye ilçesi Karakale Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği yapıldı.

Etkinliğe, Azizoğlu'nun yanı sıra 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekinlikte Azizoğlu ve beraberindekiler, söz konusu mahallede 500 bin fidan dikilmesi amaçlanan 743 hektarlık alanda bin fidan toprakla buluşturuldu.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da insanların yeşil bir alana kavuşması ve orman oranını artırmak için ağaçlandırma projesi başlattıklarını söyledi.

Erzurum'un orman varlığı ortalaması açısından oldukça zayıf olduğunu belirten Azizioğlu, "Türkiye'de orman oranı yüzde 27 iken Erzurum'da yüzde 10. Biz istiyoruz ki en azından yüzde 15'lik bir orman varlığı oluşturalım. Bunun için bütün kurumlarımızla çok büyük gayret sarf ediyoruz." dedi.

Azizoğlu, kentte meraların büyük alan kapladığını ifade ederek, şunları belirtti:

"Arazilerimizin yüzde 63'ü mera, bu sebeple orman yapacağımız alanların da büyük çoğunluğu meralardan oluşacak. Bütün kurumlarımızla gösterdiğimiz gayretlerimiz ve startını verdiğimiz bu ağaç dikme faaliyetiyle bu yıl bitmeden 8 milyon ağacı toprakla buluşturacağız. Bunun için tüm kurumlarımızla kendilerinin arzu ettiği yerlerde ağaçlandırma yapılması için aldığımız kararlar mevcut."

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de ağaçlandırma çalışması yapacaklarını dile getiren Azizoğlu, "İlçelerimizdeki kamu kurumlarının bahçelerinde, karayollarının kenarlarında, okullarımızda, parklarda ve mezarlık alanlarında ağaçlandırma yapmak için seferberlik ilan ettik. Bu kurumlarımız ağaç ihtiyacını Orman Bölge Müdürlüğümüzden temin edebilecek. Erzurum'u orman alanı açısından 3-5 sene sonra Türkiye ortalamasına yakın noktada görmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Proje çerçevesinde dikilecek 8 milyon fidanın yurttaki en yüksek rakımlı büyükşehir olan kent genelindeki çeşitli alanlarda toprakla buluşturulacağı aktarıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.