Bin kişinin işbaşı yapacağı Tekstilkent için on üç bin, Atatürk Üniversitesi’nin aldığı 43 personel için de 9 bin başvuru oldu!

Tekstilkent ve üniversitede 1043 kişinin işe başlayacak olması yaraya merhem oldu ama…

İşte bu tablo gösteriyor ki, hiç vakit kaybeden Tekstilkent’in ikinci etabı da yapılmalıdır.

Gençler işsizlik cenderesinde

Ülke genelinde kanayan bir yara olan işsizlik, sanayi ve tarımsal üretimin olmadığı

Doğu’da, adeta zemheri soğuğu gibi donduruyor. Buna karşın gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetimler, gençleri göce ve çaresizliğe sürükleyen bu soruna çare üretmek için olağanüstü bir çaba harcıyor.

Tekstilkent umutları artırdı ama...

İşte bu çabanın en somut bir örneği olan Tekstilkent… Başkan Erdoğan’ın talimatı üzerine, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa kurulan Teksilkent’te şimdilik bin kişi çok yakında işbaşı yapabilecek.

Yeni istihdam alanları gerekli

Çünkü bin kişinin alınacağı bu işe, çoğu kadın olmak üzere tam 13 bin başvuru yapıldı.

Aynı günlerde Atatürk Üniversitesi de, 23’ ü temizlik görevlisi olmak üzere 43 personel alacağını duyurdu. Noter gözetiminde ve kurayla yapılan işe alım için de 9 bin işsiz bir umut diyerek çekişile adını yazdırdı.

Devlet desteği olmazsa olmaz

İşsizliğin artık toplumsal soruna dönüştüğü günümüzde, Erzurum gibi orta ve büyük ölçekli sanayilerin olmadığı şehirlerde, ancak kamu eliyle yeni istihdam alanları kaçınılmaz bir gerçektir. Devlet, Erzurum’da yaklaşık 30 milyon lira maliyetle kurduğu dört adet tekstil fabrikası ile bin kişiye istihdam alanı açtı.

Şehirde beklenti artıyor

Buradan da şu anlaşılıyor, planlandığı gibi Tekstilkent’teki fabrika sayısı 8’e ve daha yüksek rakama çıkarılırsa, işsiz sayısında da en az iki bin kişi daha azalacak. Şimdi herkes haklı olarak, hem Vali Memiş’ten, hem Belediye Başkanı Sekmen’den, hem de milletvekillerinden Tekstilkent’in ikinci etabını hızlandırmalarını istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.