ZAFER COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü Erzurum’da ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

admin
admin
30 Ağustos 2016 Salı 13:28
ZAFER COŞKUSU
Zafer Bayramı için ilk tören, Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çelenk sunumunun akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu.
Hastaneler Caddesi'nde Vali Seyfettin Azizoğlu beraberindeki 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte halkın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okunarak tank ve zırhlı araçlar olmadan askeri tören geçişiyle Zafer Bayramı etkinlikleri sona erdi.
PASİNLER'DE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'un Pasinler ilçesinde de kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü Pasinler'de hazırlanan etkinliklerle kutlandı. Sabah Hükümet Konağı önünde Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Yakut ve Belediye Başkanlık çelengini ise Necip Deveci tarafından Atatürk büstüne konuldu. Çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Program daha sonra kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Ali Ada tarafından tebrikler kabul edildi.
ZAFER BAYRAMI OLTU'DA KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü Oltu'da törenlerle kutlandı.
Sabah saat 09:00'da Atatürk Anıtı'na saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla birlikte çelenk konuldu. Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin bayram tebriklerini makamında kabul ederken, bayramın kutlanacağı tören alanına geçildi.
Oltu İlçe Stadyumu'nda 10:00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara az sayıda vatandaş da katıldı. İlçe protokolünün tören mangasını selamlamasının ardından, Oltu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Vedat Macit, '30 Ağustos' adlı şiiri okudu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Yzb. Ozan Karahan yaparken, yine Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hakan Oğuz, 'Zafer Türküsü' adlı şiiri seslendirdi.
Kutlamalar, tören mangasının hep bir ağızdan 'Vatan sana canım feda' ve 'Her şey vatan için' sloganlı yürüyüş kararı saymasıyla sona erdi.
İSPİR'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü İspir'de coşkuyla kutlandı.
Kutlama programı kapsamında ilk olarak çelenk sunumu yapılarak Saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Daha sonra resmi geçit programı gerçekleştirilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlandı.
Törene İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Akif Yorulmaz, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 30.08.2016 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.