ZABITADAN MEZARLIK DENETİMİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, mezarlık denetimi yaparak vatandaşları hafızlık kartı olmayanlara karşı uyardı.

05 Ağustos 2011 Cuma 14:37
ZABITADAN MEZARLIK DENETİMİ
Zabıta ekipleri, mezarlıklarda özellikle Cuma günleri artan kartı olmayan hafızlara ve ücret karşılığında mezarlıklara su döken çocuklara karşı vatandaşı bilinçlendirmek için Asri Mezarlıkta denetim yaptı.
Burada vatandaşla sohbet ederek mezarlıkta karşılaştıkları sorunları dinleyen zabıta ekipleri, kartı olmayan hafızlara Kur'an-ı Kerim okutulmaması konusunda uyardı.
Ailesiyle birlikte mezarlık ziyaretinde bulunan 70 yaşındaki Mürsel Yıldız, son yıllarda mezarlıklarda özellikle kadınlara "hafızım" diyerek ücret karşılığında Kur'an-ı Kerim okuyanların sayısında bir artış olduğunu söyledi.
Bazı vatandaşların Kur'an-ı Kerim'i bilmediği için farkında olmadan kartı olmayan hafızlara da dua okuttuğunu dile getiren Yıldız, "Bir defasında bir kadın burada bir vatandaşa dua okutuyordu. Baktım adam şiir gibi bir şey okuyor.
'Sen ne okuyorsun' dedim. 'Kuran okuyorum' dedi. 'Sen şiir mi ne okuyorsun, Kur'an-ı Kerim'i bilmiyor musun, git buradan vatandaşları kandırma' dedim" diye konuştu.
Yıldız, mezarlıkta gezen çocukların da aile yakınları istemediği halde mezarların üzerine su dökerek, ısrarla para aldığını ifade etti.
Zabıta ekipleri de vatandaşın mezarlara izinsiz su dökerek ücret talep eden çocuklara ve kartı olmayan hafızlara Kur'an-ı Kerim okutulmaması konusunda vatandaşın dikkatli olmasını istedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.