YURT DIŞINDAN VAN'A YARDIM YAĞIYOR

Van'da meydana gelen depremin ardından yurt dışından hava yolu ile gelecek yardımlar için Erzurum'un merkez olarak belirlenmesinin ardından, yardım uçakları şehre gelmeye devam ediyor.

29 Ekim 2011 Cumartesi 13:39
YURT DIŞINDAN VAN'A YARDIM YAĞIYOR
Türkiye'nin yurt dışı yardımlarını kabul etmeye başladığını açıklamasının ardından Ukrayna, Birleşmiş Milletler, Kazakistan, Fransa, Rusya, Mısır, İsviçre, İrlanda, Ermenistan, Cezayir, Belçika, Katar, Japonya, İsveç, İtalya, İngiltere ve Almanya'dan yardım uçakları Erzurum'a geldi. Bugüne kadar yaklaşık 8 bin çadır, 5 bin battaniye, yatak ve sobalardan oluşan yardım malzemeleri, Erzurum Valiliğinin koordinesinde TIR'lara yüklenerek deprem bölgesine sevk ediliyor.
Erzurum Havalimanı son 3 gündür gelen yardım uçaklarından dolayı büyük bir yoğunluk yaşarken, gelen yardımlar büyük bir titizlikle TIR'la yüklenerek Van'a gönderiliyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.