Yürek odur daim yana!

Yürek odur daim yana!

admin
admin
29 Eylül 2020 Salı 18:47
Yürek odur daim yana!

Vedat REFAYELİ

Ermenistan’ın sivil yerleşim bölgelerini vurmasının ardından savaş durumuna geçen Azerbaycan’a desteğimiz tam elbette ki.

Etle tırnak gibi olduğumuz Azerbaycan’a her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya bildirdik zaten.

Azeri dünyasının elbette yanındayız, çünkü kardeşliğimiz vardır.

Hele de bilinmelidir ki Karabağ Türk toprağıdır, Türk kalacaktır!

Öteden beri severiz Azeriyi, Azerbaycan’ı kardeşimizden ayırmaz sever, ayrı coğrafyalarda olsak dahi aynı şeyi düşünür, konuşuruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Öyle ki Azerilerin ünlü şairi Bahtiyar Vahabzade’yi hiçbir Türk şairinden ayırmadım. Ve bana hep büyülü, anlamlı gelen Vahabzade’nin ‘Yürek Odur’ şiiri, sanmam ki dinleyen bir Türkün de beğenmediği sözler olsun.

TRT’nin Erzurumlu emekli sanatçılarından Mehmet Çalmaşır ve Nurullah Akçayır pek de güzel söylerler o türküyü.

Defalarca dinleyip, bıkmadığım parçalardandır o.

Bu kritik dönemde o türküyü dinledim dün yine üst üste.

İşte Türkiye-Azerbaycan dostluğunu da hatırlatan gözümden yaşlar akıtan o meşhur sözler: Yürek odur daim yana/od gopara alovlana/ Becermirse goy dayana/Demek o heç yürek değil/ Vatan için lazım gelse/ Polat kimi gerilmezse/Ayyıldıza sarılmazsa/ O heç bize gerek değil/Men nedirem o yüreği/Yok arzusu bir dileği/Becermirse o sevmeyi/Demek o heç yürek değil!

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.