YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ : 13 ŞEHİT

Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 13 asker şehit olurken, 7 asker yaralandı.

15 Temmuz 2011 Cuma 14:50
YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ : 13 ŞEHİT
Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışma devam ederken, 13 askerin şehit, 7 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK terör örgütü mensubu arasında yaşanan çatışmada şehit olan asker sayısının 13’a yükseldiği belirtildi. Teröristler ile girilen sıcak temasta yaralanan 7 askerin helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtiliyor.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, çatışmanın yaşandığı dağlık ve ormanlık araziye havadan da helikopterler aracılığıyla komandoların indirildiği bildirildi. 
Bölgeye yakın yerlere komandolar indirilirken, güvenlik kuvvetlerine ateş açan teröristlerin barındığı alanların helikopterlerle tarandığı belirtildi. Bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü ve çatışmaların zaman zaman devam ettiği bildirildi.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan, 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin ise yaralandığı çatışma devam ederken, çatışmada 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi.

BOZDAĞ VE ŞAHİN BÖLGEYE GİDİYOR 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısının ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in de bölgeye gideceği bildirildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangın nedeniyle 13 askerin şehit olduğunu, 7 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir. Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır.

Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır" denildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.