YSK, istifa için son tarihi açıkladı

Seçimde aday olacakların görevinden ayrılacakları son tarih açıklandı.

admin
admin
21 Nisan 2018 Cumartesi 22:41
YSK, istifa için son tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararını açıklamasının ardından Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca istifa etmesi gerekenler için son tarih; 26/04/2018 günü saat 17.00 olarak açıklandı.

Aday adayı olabilmek için memurların istifa etmesi gerekirken, Erzurum’da kimlerin istifa edeceği merak konusu oldu. Gerek Erzurum’da ve gerekse Türkiye’nin çeşitli illerinde görevli Erzurumlu çok sayıda memur ve bürokratın istifa edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde aday olmak için görevinden ayrılacaklar, emeklilik veya ayrılma dilekçelerini 26 Nisan'a kadar verecek.

YSK'DAN SEÇİM ÇEVRELERİ AÇIKLAMASI

YSK seçim çevreleri ve çıkaracağı milletvekili sayısının tespitinde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden alınan 2017 nüfus bilgilerini kullanacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.