Yeter ki siz okuyun!

25 bin 500 yatak, 1000 yurt kapasitesiyle Erzurum’da üniversite öğrencileri aç ve açıkta değil…

admin
admin
05 Ekim 2021 Salı 06:25
Yeter ki siz okuyun!

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir özelinden hareket ederek sanki ülke çapında öğrenciler yurt bulamadığı için parklarda sabahlıyormuş izlemi yaratan kesimler, aslında kısmi bir sorun olan bu meseleyi kaşıyarak, Başkan Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmaya çalıştılar!

MUHALEFET MESELEYİ ÇARPITTI

İkiyüzü aşan üniversitesi ve yaklaşık 9 milyonu bulan üniversite öğrencisiyle Türkiye, öğrenci sayısıyla birçok ülkenin nüfusuna denk… Dolayısıyla bu büyüklükte bir alanı sorunsuz biçimde yönetmek elbette hiç mi hiç kolay değil. Fakat buna rağmen Türkiye, yaşanan geçici sorunlara rağmen yüksek eğitimi en iyi biçimde sürdürme çabasında… Kimse bu ülkede ne yurt sorunu ne de eğitim sorunu yok demiyor; elbette çözülmesi gereken sorunlar mevcut… Lakin bu sorunlar, “eyvah öldük, bittik” dedirtecek türden sorunlar da değil…

ERZURUM’DA ÖĞRENCİLER AÇ VE AÇIKTA DEĞİL

İte alın size iki üniversitesiyle Erzurum… Binlerce öğrencisi olan Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi, tek bir öğrencisinin daha mağdur olmaması için olağanüstü bir çaba harcıyor. Bu noktada yükün en ağırı ise, Kredi Yurtlar Kurumu’na düşüyor. Erzurum Valisi Okay Memiş gazeteniz Palandöken’e konuştu. Dedi ki “Erzurum’da toplam yatak kapasitesi 25 bin 500, 1000 adet de yurt… Belediyelerin ve başka kurumların da seferber olmasıyla Erzurum’da eğitim gören on binlerce üniversite öğrencisinde biri dahi kapıda kalmadı, kalmaz da… Üstelik resmi yurtlarımızda hala boş kapasite var.”

Kaynak: Palandöken

Editör

Son Güncelleme: 05.10.2021 22:55
Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiYurtOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.