YERE ÇAKILAN PARAŞÜTÇÜ SAATLER SONRA BULUNDU

Erzurum Palandöken Dağı'ndan havalanan amatör yamaç paraşütçüsü, yere çakıldı. Düştüğü yeri yanlış tarif eden paraşütçü, yaklaşık 4 saat sonra kurtarılabildi.

23 Haziran 2011 Perşembe 09:12
YERE ÇAKILAN PARAŞÜTÇÜ SAATLER SONRA BULUNDU
Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde Palandöken Dağı'nın eteklerinden havalanan Amatör Yamaç Paraşütçü Ömer Gür (35), atladıktan bir süre sonra paraşütünde meydana gelen teknik arızadan dolayı Dutçu Köyü yakınlarında dereye düştü. Cep telefonu ile durumu 112'ye bildiren Ömer Gür'ü, bulunduğu yerden kurtarmak için Erzurum Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği, jandarma, AKUT, Türkiye Dağcılık Federasyonu üyeleri seferber oldu. Yaralı şahsın koordinatları yanlış vermesi nedeniyle ekipler, paraşütçüye yaklaşık 4 saat sonra ulaşabildi.
Kolu ve bacağında çok sayıda kırık olduğu öğrenilen amatör paraşütçüye saatler sonra ulaşan ekipler, şahsa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Belinden de yaralandığı tespit edilen şahıs, sivil savunma ekipleri tarafından halat yardımıyla bulunduğu dereden çıkartıldı. Bir saat süren kurtarma çalışması sırasında bölgeye gelen arkadaşları, Ömer Gür'ün kurtarılmasını büyük bir heyecan içerisinde izledi. Yaralı paraşütçünün çıkarılmasıyla arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. 112 ambulansına bindirilen yaralı
paraşütçü, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şahsın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Uzmanı Uğur Yüce, yer tespiti konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve saatler süren uğraşlar sonucu kendilerine tarif edilen koordinatların dışında bir bölgede yaralıya ulaştıklarını söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.