YEĞENİNİN GÖLETTE BOĞULMASINA KIZDI, SİVİL SAVUNMA EKİBİ KURDU

Erzurum’un Aşkale ilçesi Karasu-2 HES'in göletinde 5 TEDAŞ işçisinin buz üstünde yaklaşık 3 saat kurtarılmayı bekledikten sonra hayatını kaybetmesine öfkelenen ilçe halkı, hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Sait Turan’ın amcası Yavuz Turan öncülüğünde sivil savunma arama kurtarma ekibi kurdu.

26 Aralık 2012 Çarşamba 10:09
YEĞENİNİN GÖLETTE BOĞULMASINA KIZDI, SİVİL SAVUNMA EKİBİ KURDU
5 kişinin gölette ölümüyle sonuçlanan ve kurtarma yardımlarının geç geldiğini öne süren ilçe halkı, “kendi sıkıntımızı kendimiz gideririz” sloganıyla yola çıkarak sivil savunma arama kurtarma ekibi kurdu. İlçedeki sivil halktan oluşan 21 kişilik sivil savunma ekibi, tatbikat yaparak ilk sınavdan geçti. İlçede yaşanabilecek olaylara müdahale etmek için ve yeğeninin ölümü sonrası duruma kızdığı için böyle bir yola çıktıklarını ifade eden hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Sait Turan’ın amcası Yavuz Turan, “3 Nisan 2012 tarihinde gölette 5 kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu insanlar yaklaşık 3 saat buz üzerinde kurtarılmayı bekledi. Yardımlar çok geç geldi. Ve yardım gelesiye kadar yeğenimin de aralarında bulunduğu 5 kişi öldü. Biz bu duruma tepkiliyiz. Bundan sonra olabilecek durumlara müdahale için biz kendi ekibimizi kendimiz kurduk. 21 kişilik sivil savunma ekibi oluşturduk. Kaymakamımız, ilçedeki yetkililer destek verdi. Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nden uzman arkadaşlarla görüşüp bizi eğittiler. Lisansımızı aldık, tatbikatımızı yaptık. Amacımız ilçede kötü bir hadise olmasın. Olursa da başka yerden yardım gelmesini beklemeden biz müdahale edeceğiz. Çoğumuz ilçede asgari ücretle çalışan insanlarız. Bu taşın altına elimizi, canımızı koyacağız. Yardım elini uzatanlara da hayır demeyiz” diye konuştu.

Erzurum'un Aşkale ilçesi Erzurum- Bayburt karayolu üzerindeki Karasu-2 HES'in göledinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için 5 işçi, 3 Nisan 2012 günü, deniz bisikleti ile tamir için yola çıktı. Buzla kaplı gölette deniz bisikletinin alabora olması sonucu suya düşen Mustafa Arifoğulları, Ahmet Sait Turan, Şahin Baykal, Feridun Öztürk ve Rıdvan Takım, hayatını kaybetti. Olayın ardından Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Tuncer Yeşilyurt, 5 Nisan günü 'taksirli olarak birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’tan tutuklandı. Tuncer Yeşilyurt, personelin kendi inisiyatifleriyle gittikleri gerekçesiyle 30 Nisan günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.